Ηλεία

Διαμαρτυρία Ρομά σε Λεχαινά και Γαστούνη για το θάνατο του 18χρονου

Έβαλαν φωτιές και έκλεισαν το δρόμο.
Ακούστε το άρθρο

Έκρυθμη ήταν χθες το βράδυ η κατάσταση στην Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών όπου συγκεντρώθηκαν αρκετοί Ρομά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν τόσο για τον θάνατο του 18χρονου ομόφυλού τους στο Πέραμα, όσο και για την εξέλιξη της δίκης των επτά αστυνομικών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. 

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ περίπου 30 άτομα έκλεισαν την εθνική οδό, στα φανάρια στο ύψος της Γαστούνης, καίγοντας λάστιχα και φωνάζοντας «Δικαιοσύνη» ενώ δεν έλειψε και η επίθεση με πέτρες σε διερχόμενο αυτοκίνητο που ερχόταν από το Ρουπάκι. Την ίδια ώρα, μια μικρότερη ομάδα Ρομά, συγκεντρώθηκε στην εθνική οδό, στο ύψος των Λεχαινών (λίγο μετά την Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Τελικά οι συγκεντρωμένοι Ρομά αποχώρησαν από τα σημεία που είχαν αποκλείσει νωρίτερα, χωρίς να σημειωθούν περισσότερες εντάσεις, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ και η τροχαία αποκατέστησε την κυκλοφορία.

Η παρουσία των αστυνομικών και των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ισχυρή αλλά και διακριτική στο σημείο ενώ όσο η εθνική οδός ήταν αποκλεισμένη, η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μέσα από την πόλη της Γαστούνης και προς τα Καβάσιλα.

Όλη η επικαιρότητα