Ηλεία

Γαστούνη: «Μάχη ζωής» από ένα λάθος (;) για 27χρονο αστυνομικό

H «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ 27ΧΡΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Ακούστε το άρθρο

Tο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης κάθε πολίτη που ζει στην Ηλεία είναι θέμα μεγίστης σημασίας, θέμα «ζωής και θανάτου» χωρίς ο χαρακτηρισμός αυτός να έχει στοιχεία υπερβολής. Προκηρύξεις για πρόσληψη γιατρών έρχονται και φεύγουν, αλλά το τμήμα της Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο του Πύργου παραμένει σε «νεκροφάνεια» όσον αφορά τη στελέχωσή του.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης δίνει προσωπικό αγώνα ώστε να μειώσει τα προβλήματά του και να αυξήσει το ιατρικό προσωπικό για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι με δική του εντολή έρχονται γιατροί από άλλα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Ηλείας , όπως και της Αχαϊας, ακόμη και από Νοσηλ. Μονάδες της Αρκαδίας καθημερινά για να καλύψουν τις κενές εφημερίες του Νοσοκομείου Πύργου. Εκτιμάται ότι μετά ένα μήνα τουλάχιστον 20 με 25 γιατροί έρχονται από άλλα ιδρύματα και εκτελούν υπηρεσία στον Πύργο.

Το πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας δυστυχώς παραμένει ειδικά στις εφημερίες και πρωτίστως στην Παθολογική κλινική όπου εξακολούθει να είναι κυρίαρχο με συνέπειες που προξενούν ανασφάλεια και φόβους τόσο στους ασθενείς όσο και στη Διοίκηση. Όσον αφορά δε την τελευταία η θέση χηρεύει εδώ και ένα μήνα με αποτέλεσμα η αναπληρώτρια ιατρός κα. Σία Βασιλείου να σηκώνει βάρος και ευθύνες που η ευσυνηδεισία της και η διάθεση προσφοράς της δεν της επιτρέπουν απενδυθεί και με κάποια πρόφαση να μείνει εκτός διοικητικού «κάδρου». Ένα είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή οι συγκυρίες θα πάψουν να είναι ευνοϊκές και κάποιοι θα βιώσουν πόνο από απώλειες αγαπημένων τους προσώπων καθότι το αποτέλεσμα θα είναι μη αναστρέψιμο και μη επουλώσιμο.

Ένας 27χρονος δίνει μάχη ζωής

Την περασμένη Κυριακή έφθασε στα Επείγοντα στο Νοσοκομείο του Πύργου ένα παλικάρι 27 ετών, που υπηρετούσε ως αστυνομικός στην Αθήνα. Είχε πάρει την άδειά του και επέλεξε να κατέβει στη Γαστούνη, να δει την οικογένειά του. Κάποια στιγμή δεν αισθάνθηκε καλά και αμέσως επισκέφθηκε το Νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί τον είδε μια νεαρή ιατρός στην οποία ανέφερε ότι ένιωθε μουδιάσματα στα χέρια του και στα πόδια του. Του έγιναν κάποιες εξετάσεις, αλλά τελικά δεν επελέγη η παραμονή του στο Νοσοκομείο για παρακολούθηση αλλά του υπεδείχθη να επιστρέψει στην οικία του να ξεκουραστεί. (Χωρίς αυτή η επιλογή να είναι με ευθύνη του ασθενούς).

Δυστυχώς μετά την επιστροφή του στην οικία του η κατάσταση επιδεινώθηκε, οπότε η μητέρα του επικοινωνήσε τηλεφωνικά με τον οικογενειακό τους γιατρό ο οποίος αφού μίλησε και με τον νεαρό την ενημέρωσε ότι πρόκειται περί σοβαρής εγκεφαλίτιδος και πρέπει να μεταβεί άμεσα στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών. Στη συνέχεια ο 27χρονος μεταφέρθηκε από την Πάτρα στη ΜΕΘ Ιωαννίνων και ακολούθως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Ο νεαρός αστυνομικός βρίσκεται σε κώμα στην Εντατική και οι γιατροί αγωνίζονται ώστε τελικά να κερδιθεί η μάχη που δίνουν και οι ίδιοι αλλά και ο 27χρονος για να κρατηθεί στη ζωή.

Όλη η επικαιρότητα