WEB tv Ηλεία

Γαστούνη: «Μη μιλάς, πέσε κάτω» – Τον τρόμο έζησε ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου

Ουδείς αντιλήφθηκε το παραμικρό...
Ακούστε το άρθρο

Τον τρόμο έζησε μια ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στη Γαστούνη, όταν βρέθηκε μέσα στο κατάστημά της αντιμέτωπη με δύο ληστές, οι οποίοι έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισήλθαν στο χώρο και με τη χρήση όπλου και ασκώντας σωματική βία, την ακινητοποίησαν.

Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, άρπαξαν μέσα από το κοσμηματοπωλείο, που εκείνη την στιγμή λειτουργούσε, όπως και τα υπόλοιπα καταστήματα της κεντρικής αγοράς της Γαστούνης, κοσμήματα συνολικής αξίας 100 χιλ. ευρώ, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως στον πρώτο όροφο του κτηρίου που βρίσκεται το κατάστημα, λειτουργεί φροντιστήριο το οποίο εκείνη την ώρα ήταν ανοικτό και παιδιά έκαναν μάθημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά πριν τις 7.30 το απόγευμα, όπου με θράσος οι δύο δράστες εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο με τον έναν να ακινητοποιεί με άσκηση σωματικής βίας και υπό την απειλή όπλου την ιδιοκτήτρια στο πάτωμα, ενώ ο δεύτερος, αφαιρούσε τα κοσμήματα – κυρίως χρυσά – από τις προθήκες του καταστήματος. Σύμφωνα με πηγές της εφ. Πατρίς, οι άγνωστοι, φέρεται να κατευθύνθηκαν στο χώρο του καταστήματος πεζή από την πίσω πλευρά – αποφεύγοντας να περάσουν από την κεντρική αγορά, ενώ παραμένει άγνωστο αν σε κάποιο σημείο τους περίμενε συνεργός τους.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο «Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας (κουκούλες) τύπου full face, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο και ο ένας δράστης με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε την ιδιοκτήτρια, ενώ ο συνεργός του αφαίρεσε από τις προθήκες, κοσμήματα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ. Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

«Μη μιλάς, πέσε κάτω»

Σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσε στους αστυνομικούς η άτυχη γυναίκα, οι δράστες μόλις μπήκαν μέσα στο κατάστημά της, την πρόσταξαν να μη μιλήσει και να πέσει κάτω ενώ ο ένας κατευθύνθηκε προς το μέρος της, την χτύπησε και την πέταξε στο πάτωμα, όπου την ακινητοποίησε. «Ληστεία, μη μιλάς, πέσε κάτω», φέρεται να είπε ο ένας από τους δύο τη στιγμή που ακινητοποιούσε τη γυναίκα και ο δεύτερος, βγάζοντας μια σακούλα υφασμάτινη άρπαζε όσα περισσότερα χρυσαφικά μπορούσε.

Κανείς δεν αντιλήφθηκε

Ωστόσο, τη στιγμή της ληστείας, κανείς από τους γείτονες και τα μαγαζιά που λειτουργούν στο σημείο κοντά στο κοσμηματοπωλείο, δεν μπόρεσε να καταλάβει το παραμικρό, καθώς οι δράστες, φέρεται να είχαν μελετήσει τις κινήσεις τους και μέσα σε ένα με δύο λεπτά, είχαν καταφέρει το σκοπό τους, χωρίς κάποιος να τους αντιληφθεί. «Όλα έγιναν σε ένα λεπτό. Μπήκαν, άρπαξαν κι έφυγαν. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Με πέταξε ο ένας πίσω από το γραφείο και ο άλλος άρπαξε τα κοσμήματα», αναφέρει σοκαρισμένη στην εφ. «Πατρίς», η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Δημήτρης Γιαρικάννης, υπάλληλος κρεοπωλείου

«Κατά τις 7.30 φώναξε η γυναίκα, η Τασία που έχει το μαγαζί με τα χρυσαφικά και βγήκαμε έξω πήγαμε εκεί και μας είπε πως την λήστεψαν. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και ήρθε. Δεν καταλάβαμε τίποτα, μάλλον ήρθαν από τον πίσω δρόμο, από ότι είπε και η γυναίκα, δεν πέρασαν από την κεντρική οδό, άρπαξαν ότι μπορούσαν και έφυγαν. Από ότι μας είπε μπήκαν δύο άτομα μέσα, ο ένας της έπιασε το κεφάλι και την πέταξε κάτω με όπλα και ο άλλος πήρε τα χρυσαφικά και έφυγαν. Φορούσαν full face και δεν φαινόταν τίποτα, μόνο τα μάτια. Στο σημείο λειτουργεί και φροντιστήριο, όπου τα παιδιά σχολάνε περίπου στις 8 το απόγευμα. Αυτοί ήρθαν περίπου στις 7.30 το απόγευμα. Ίσως να γνώριζαν πότε σχολάνε τα παιδιά για να μην πέσουν πάνω, γιατί όπλα μέσα στη Γαστούνη είναι επικίνδυνο».

Γιώργος Τσεκουρλούκης, υπάλληλος κρεοπωλείου

«Ήταν όλα πολύ ήσυχα, η κυρία καθόταν μέσα στο γραφείο της, όπως κάθεται πάντα. Κάποια στιγμή μας φώναξε: «Γρήγορα με λήστεψαν» και μας περιέγραψε το συμβάν. Την έριξαν κάτω, την χτύπησαν και ο ένας είχε όπλο με το οποίο την είχε ακινητοποιήσει και της έλεγε μη μιλάς, μη φωνάζεις. Πρέπει να είχαν παρκάρει από την πίσω πλευρά, κάποιο αυτοκίνητο θα τους περίμενε και ήρθαν με τα πόδια μέχρι το μαγαζί. Πιστεύω πως λογικά θα είχαν έρθει ξανά γιατί γνώριζαν που είναι το κάθε τι και το πήραν. Δεν πείραξαν βιτρίνες κλπ. Μας είπε η γυναίκα ότι πήραν συγκεκριμένα πράγματα. Επίσης το φροντιστήριο που βρίσκεται από πάνω από το κοσμηματοπωλείο λειτουργούσε εκείνη την ώρα, υπήρχαν παιδιά που έκαναν μάθημα. Και συνήθως περιμένουν παιδιά απ’ έξω για να μπουν μέσα. Εκείνη την ώρα είχαν σχολάσει οι μαθητές από το πρώτο τμήμα και είχαν μπει τα υπόλοιπα. Έγινε σε μια ώρα που υπήρχε και κίνηση στην αγορά. Και η τράπεζα είχε κόσμο και το καφέ απέναντι είχε κόσμο ήταν και ο δρόμος με κίνηση γιατί δεν ήταν κοντά στο κλείσιμο της αγοράς».

Όλη η επικαιρότητα