Ηλεία

Γαστούνη: Νυχτερινή… «επιδρομή» σε καταστήματα και σπίτια!.. (pics)

Ανάστατοι οι επαγγελματίες που είδαν λεηλατημένα καταστήματα.
Ακούστε το άρθρο

Ανενόχλητοι και χωρίς κανένα φόβο, έδρασαν τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης, στην πόλη της Γαστούνης, επιτήδειοι διαρρήκτες, που άνοιξαν καταστήματα και σπίτια και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, τρόφιμα και ηλεκτρονικά είδη.

Η περιοχή της Γαστούνης, όπως αναφέρουν επαγγελματίες, για ακόμα μια φορά γίνεται στόχος διαρρηκτών, με τους ίδιους να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς, όπως αναφέρουν στην εφ. Πατρίς, κάθε πρωί, προσεύχονται να μην βρουν τα καταστήματά τους λεηλατημένα. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως οι διαρρήξεις ενώ σημειώθηκαν νωρίς τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης και κυρίως στο κέντρο της πόλης, κανείς δεν κατάλαβε κάτι, με τους καταστηματάρχες να μιλούν για ελλιπή αστυνόμευση. Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, που δήλωσε πως η Γαστούνη βρίσκεται στο έλεος των διαρρηκτών.

Μάλιστα με αφορμή το μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών χθες τη νύχτα, ο δήμαρχος Πηνειού, είχε έκτακτη σύσκεψη με το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης, όπου και συζητήθηκαν τα ζητήματα που έχουν προκύψει. «Ο φόβος φυλάει τα έρμα, αλλά αφού δεν υπάρχει κανείς να κάνει αστυνόμευση, έρχονται και κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο, Ανδρέα Μαρίνο, ο οποίος δήλωσε, ότι σύντομα αναμένεται να γίνει η μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, από τη θέση που βρίσκεται σήμερα, σε πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

«Ο δήμος εάλω, βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο από την πλευρά της ασφάλειας και το βλέπουμε και το διαπιστώνουμε από τα κρούσματα που έχουμε κάθε λίγο, πότε στη Γαστούνη, πότε στο Βαρθολομιό, πότε στο Τραγανό, πότε στα άλλα διαμερίσματα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι επαγγελματίες δεν είναι ασφαλείς. Χθες το βράδυ έκλεισαν τα μαγαζιά τους και το πρωί τα βρήκαν έτσι. Η αστυνομική δύναμη είναι αδιάφορη, δεν υπάρχει αστυνόμευση, επικαλούνται ότι δεν έχουν προσωπικό. Τα έχω επισημάνει, όπως είχα επισημάνει και την ανάγκη της μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος από τη θέση που βρίσκεται και είναι 1.300 μέτρα από το κέντρο της πόλεως σε κτήριο στο κέντρο της πόλης. Ευτυχώς τα ώτα και του Αρχηγού και της Πολιτικής Ηγεσίας είναι ευήκοα. Παρά τις αρνητικές εισηγήσεις του Αστυνομικού Τμήματος εδώ και προφανώς και της Διεύθυνσης οι άνθρωποι είδαν το πρόβλημα με συνεχάρησαν για το ενδιαφέρον που έχω για την ασφάλεια των πολιτών μας και είναι σύμφωνοι να μεταφερθεί το Α.Τ. στο κτήριο της Τράπεζας Πειραιώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρίνος, κατά την διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποίησε στο γραφείο του στη Γαστούνη, με τον Εμπορικό Σύλλογο, χθες το πρωί.

«Έχει ξεφύγει η κατάσταση»

Την άμεση επίλυση με το σοβαρό πρόβλημα των κλοπών και των διαρρήξεων, ζητούν πλέον η δημοτική αρχή, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Γαστούνης, κάτι που όπως αναφέρουν, μπορεί να γίνει αφενός μεν με την μεταφορά του Α.Τ. σε κεντρικό σημείο της πόλης αλλά και με την ενίσχυσή του με αστυνομική δύναμη που θα κάνει περιπολίες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές του δήμου. Οι διαρρήκτες που έδρασαν χθες, ξεκίνησαν το έργο τους από τις 9 το βράδυ αφαιρώντας από σπίτι στην είσοδο της Γαστούνης ένα μηχανάκι και στη συνέχεια προχώρησαν στο κέντρο της πόλης, όπου έσπασαν βιτρίνες και έκλεψαν από ταμειακές μηχανές, μέχρι κρέατα και ποτά.

«Ο φόβος φυλάει τα έρμα και ξέρουν ότι δεν υπάρχει αστυνομικός να φυλάξει. Τι να φοβηθούν; Και μέρα μεσημέρι θα έρθουν, αφού δεν υπάρχει αστυνομική δύναμη. Και το καταγγέλλω και στον Αστυνομικό Διευθυντή και προς τον Αρχηγό του Σώματος αλλά και προς τον υπουργό και την Κεντρική Κυβέρνηση. Έχουν αφήσει τον κόσμο στη μοίρα του», τόνισε ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος.

Κωνσταντίνος Μανωλάτος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης

«Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει στην πόλη μας. Μόνο δικαιολογίες ακούμε από τους αρμόδιους που θα έπρεπε να μας εξασφαλίζουν την ασφάλεια η οποία δεν υπάρχει. Επιτέλους οι δικαιολογίες δεν μας χρειάζονται, θέλουμε πράξεις. Δεν είναι δυνατόν κάθε πρωί που πάμε να ανοίξουμε το μαγαζί μας να τρέμει η ψυχή μας για τα τι θα αντιμετωπίσουμε και τι θα βρούμε».

Σπυριδούλα Γεωργακοπούλου, Β’ αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης

«Πρέπει να προφυλαχθούμε, να βρούμε τρόπο να προφυλάξουμε τις περιουσίες μας, τα μαγαζιά μας και τους εαυτούς μας. Δεν γίνεται να μπαίνουμε στο κατάστημά μας το πρωί και να φοβόμαστε να φύγουμε τη νύχτα. Συμφωνούμε να έρθει το Αστυνομικό Τμήμα μέσα στην πόλη γιατί ο φόβος φυλάει τα έρμα. Περνάνε τα περιπολικά αλλά δεν φτάνει. Χρειάζεται να μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα την κατάσταση του προβλήματος».

Μανώλης Θεοδωρακόπουλος, επαγγελματίας

«Για άλλη μια φορά άνοιξαν κάποια καταστήματα. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι, έχουν γίνει κάποιες ζημιές, τώρα δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω. Εμένα προσωπικά πέταξαν μια ζάντα αυτοκινήτου στη τζαμαρία και έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα και πήραν κάποια χρήματα, κάποια τρόφιμα. Αυτό έγινε στις 12 τη νύχτα και με ειδοποίησαν στις 5 το πρωί όπου ενημερώσαμε τις Αρχές».

Γιάννης Ανδριόπουλος, κάτοικος Γαστούνης

«Ουσιαστικά μιλάμε για μια επιδρομή που έγινε χθες το βράδυ για άλλο ένα βράδυ, γιατί έχουμε γίνει στόχος σχεδόν καθημερινά κλέβουν. Είμαστε κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Και εδώ στο κατάστημα που βρισκόμαστε έριξαν μια μεγάλη πέτρα και έσπασαν την τζαμαρία, αφαίρεσαν την τηλεόραση, χρήματα και τα τρόφιμα που είχε μέσα η ψησταριά όπως και τα ποτά. Επίσης ξήλωσαν την κάμερα και το καταγραφικό που υπήρχε στο χώρο».

Χαράλαμπος Μπαλλάς, κάτοικος Γαστούνης

«Είμαι 70 ετών και θα ήθελα να πω ότι τα οχήματα της αστυνομίας τα βλέπω κάθε ημέρα έξω από την αστυνομία. Να κάνουν μια περιπολία να νιώθουμε κι εμείς σιγουριά. Εμένα στον στάβλο μου δεν μου έχουν αφήσει τίποτα και παντού κλέβουν. Στα σπίτια τα μη κατοικημένα έχουν πάρει μέχρι και τα παράθυρα. Δεν υπάρχει αστυνομία. Και χθες έγιναν πάλι κλοπές και διαρρήξεις εδώ».

Χρύσανθος Γεωργόπουλος, επαγγελματίας

«Δεν έχει γίνει πρώτη φορά αυτό. Άλλες δύο φορές μου έχουν σπάσει το μαγαζί. Η σημερινή κλοπή έσπασαν όλο το τζάμι της πόρτας και προσπαθούσαν να πάρουν ότι είναι απαραίτητο και γρήγορο. Αστυνομία αν ήταν κάποια περιπολία της αστυνομίας δεν θα προσπαθούσε ο άλλος να κάνει μια διάρρηξη τη νύχτα με θορύβους και με κρότους, να σπάσει ένα τζάμι και να μην φοβάται τίποτα».

Γρηγόρης Παπαδόπουλος, κάτοικος Γαστούνης

«Κατά τις 8.30 με 8.45 έγινε η κλοπή. Δεν έγινε ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα. Βγήκα έξω γιατί άκουσα ένα σκυλί που γάβγιζε και δεν έδωσα βάση για το μηχανάκι αν λείπει. Ήρθε η κόρη μου όταν σχόλασε από τη δουλειά της κατά τις 9.15 και με ρώτησε που είναι το μηχανάκι. Βγήκα τότε έξω και δεν το βρήκα εκεί. Ήταν και αρκετά νωρίς. Τέτοιο θράσος».

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα