Κόσμος

Γάτα έσωσε τη ζωή βρέφους δύο μηνών (VIDEO)

gata_esose_ti_zoi_vrefoys_dyo_minon.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όπως η λύκαινα της ρωμαϊκής μυθολογίας φρόντιζε τα δύο αδέλφια Ρωμύλο και Ρώμο, έτσι έκανε και μια αδέσποτη γάτα στην πόλη Όμπνισκ της Ρωσίας. Η Μάσα ζούσε στους διαδρόμους μιας πολυκατοικίας και τρεφόταν με το φαγητό που της έδιναν οι ένοικοι.

Το περασμένο Σάββατο, που η θερμοκρασία στην ρωσική πόλη ήταν εξαιρετικά χαμηλή, η Μάσα άκουσε το κλάμα ενός μωρού που άγνωστοι είχαν εγκαταλείψει έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας. Η γάτα έτρεξε δίπλα στο μωρό και χώθηκε μέσα στο χάρτινο κιβώτιο που το είχαν βάλει προσπαθώντας να το ζεστάνει με το τρίχωμά της.

Ο Nadezhda Makhovikova, ένοικος της πολυκατοικίας, άκουσε το κλάμα του μωρού και όταν πήγε κοντά είδε το τρυφερό και συγκινητικό ταυτόχρονα θέαμα. Η Μάσα ήταν δίπλα στο μωρό, το κάλυπτε με το σώμα της για να μην κρυώνει και ταυτόχρονα έγλειφε το πρόσωπό του για να το ηρεμήσει.

Όταν έφθασε το ασθενοφόρο που μετέφερε το δύο μηνών αγοράκι στο νοσοκομείο για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες, η Vera Ivanina, που ανήκε στο προσωπικό του ασθενοφόρου, δήλωσε στον ρωσικό Τύπο ότι η Μάσα έτρεχε πίσω από το ασθενοφόρο νιαουρίζοντας.

Το αγοράκι είναι καλά στην υγεία του, αλλά οι γονείς του δεν έχουν βρεθεί ακόμα και αναζητούνται. Πάντως, όποιος το έβαλε μέσα στο χάρτινο κιβώτιο είχε τοποθετήσει και πάνες, πιπίλες και τροφή για μωρά. 

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα