Ηλεία

Γαβρίλης Λιατσής: «Είμαστε κοντά σε λύση για τα σκουπίδια»

symboylio_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμος να καθαρίσει η πόλη του Πύργου αλλά και να ξεκινήσει εντατικά η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων από τα χωριά του δήμου, εμφανίσθηκε χθες κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, ο δήμαρχος της πόλης, Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος επεσήμανε πως με την συνεργασία όλων μπορεί η πόλη να βγει από το αδιέξοδο των σκουπιδιών.

Ο κ. Λιατσής, αναφέρθηκε, κατά την εισήγησή του, στο Σώμα, στους εξωγενείς παράγοντες που φαίνεται να θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα στον δήμο, μιλώντας χαρακτηριστικά για «ελεύθερους σκοπευτές» που ανώνυμα βάλλουν την πόλη για τα σκουπίδια ενώ παράλληλα, φάνηκε διατεθειμένος, να πραγματοποιήσει μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα τα σκουπίδια, ζητώντας από το προεδρείο του ΔΣ, να λάβει υπόψη του την πρόταση αυτή ώστε η συνεδρίαση να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η χθεσινή επείγουσα συνεδρίαση αφορούσε την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο την παράταση της σύμβασης με τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου, που θα δεχθεί ακόμα 2 χιλ. τόνους σκουπιδιών στους χώρους του, καθώς και την έγκριση για την μεταφορά των απορριμμάτων στον συγκεκριμένο ΧΥΤΑ.

Τα δύο παραπάνω θέματα, μετά την συζήτηση που εξελίχθηκε στη συνεδρίαση, ψηφίσθηκαν ομόφωνα από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ωστόσο από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι επικεφαλής Τάκης Αντωνακόπουλος, Αντώνης Καράμπελας, Γιάννης Αργυρόπουλος, Δώρα Καλάκου και Χάρης Μιχαλακόπουλος.

Ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, φάνηκε αποφασισμένος, να φύγουν τα σκουπίδια όσο το δυνατόν γρηγορότερα τονίζοντας πως επιδίωξή του είναι να τηρεί τον λόγο του σε αυτά που λέει ενώ ευχήθηκε η πόλη να προχωρήσει σε «καθαρή συνείδηση το έτος 2015».

Να σημειωθεί πως η πρόταση του δημάρχου Πύργου, να πραγματοποιηθεί δηλαδή μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα σκουπίδια και τη συζήτηση για την επίλυση του προβλήματος, βρήκε σύμφωνους όλους τους δημοτικούς συμβούλους των αντίπαλων παρατάξεων ενώ συμφωνήθηκε παράλληλα να ερωτηθούν και οι επικεφαλής των παρατάξεων που απουσίαζαν χθες. Εκείνο που επισημάνθηκε πάντως είναι η συνεδρίαση αυτή να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ώστε εκεί να συζητηθούν όλα τα ζητήματα για τα σκουπίδια του δήμου Πύργου.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα