Ελλάδα

Γαβρόβλου: Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του ΑΠΘ

«Έχουν διαπιστωθεί τέτοιου είδους φαινόμενα αλλά όχι στην έκταση που καταγγέλλουν φοιτητές του ΑΠΘ» περί διακίνησης ναρκωτικών και άλλων έκνομων δραστηριοτήτων στο χώρο του ΑΠΘ, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Με επιστολή προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, 471 φοιτητές κατήγγειλαν την κατάσταση που επικρατεί, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι στο campus του Πανεπιστημίου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και παράλληλα, «η παραβατικότητα και η βία έχει γίνει καθημερινότητα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός σημείωσε ότι γνωρίζει την κατάσταση και ότι όντως «έχουν διαπιστωθεί τέτοιου είδους φαινόμενα», αλλά όχι στην έκταση που αναφέρεται στην επιστολή, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του πανεπιστημίου, το οποίο «είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

«Ιδίως στα πανεπιστήμια, για πάρα πολλά χρόνια, τα προβλήματα αυτά λύνονται από τα μέσα. Αν υπάρχει ένα φοιτητικό κίνημα ρωμαλέο να προστατεύσει τους χώρους, οι εκπαιδευτικοί, η διοίκηση κ.λπ. πάντοτε ξέρουμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν παρουσιάζονται» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

Όπως πρόσθεσε, για κακουργηματικές πράξεις μπορούν να παρέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά μετά από πρόσκληση του πρύτανη. «Πάντως, ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους» κατέληξε ο υπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα