Ηλεία

Γεμάτη απορρίμματα η περιοχή από το Καβούρι έως το Κατάκολο – Μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιά

«Δεν μπορούμε να ανασάνουμε. Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη και έχουμε γεμίσει με τρωκτικά. Αν πιάσει μια φωτιά θα καεί όλη η περιοχή».

Εφιάλτης έχουν γίνει για τους κατοίκους της περιοχής από το Καβούρι έως και το Κατάκολο τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί κυριολεκτικά έξω από τα σπίτια τους και δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους.

Μάλιστα στην περιοχή Αστέρια έχει κλείσει ο μισός δρόμος από τα απορρίμματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει πάνω από ένα αυτοκίνητο!

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων της περιοχής προς τον δήμο, οριστική λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα δεν έχει βρεθεί, με αποτέλεσμα και επειδή οι κάδοι έχουν γεμίσει, να υπάρχουν σωροί απορριμμάτων δίπλα στον δρόμο.

Και αναφερόμαστε όχι μόνο σε οικιακά απορρίμματα, αλλά και σε κομμένα κλαδιά, αλλά και ξερά χόρτα, που είναι επικίνδυνα να πάρουν φωτιά, ανά πάσα στιγμή.

Είτε λόγω ζέστης, είτε λόγω κάποιας απροσεξίας.

Οι κάτοικοι λοιπόν της περιοχής ζητούν άμεσα να μαζευτούν όλα τα απορρίμματα, για να ανασάνουν και να πάψουν να κλειδώνουν τα σπίτια τους, για να μην μπουν σε αυτά αρουραίοι, μύγες και κάθε είδους ζωύφια.

Θεοδώρα Ματζουράτου

«Πέρα από τα σκουπίδια έχουν μαζευτεί και τα δένδρα που έχουν κλαδέψει και δεν μπορούν να τα βάλουν κάπου αλλού, παρά μόνο στους κάδους και δίπλα σε αυτούς. Αυτή η κατάσταση είναι από τον χειμώνα και συνέχεια βάζουν σκουπίδια. Είναι εστία μόλυνσης, αφού έχει γεμίσει η περιοχή από μεγάλα ποντίκια, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε πιάσει και φωτιά. Ο δήμος το ξέρει αυτό το πρόβλημα, αλλά συνεχώς μαζεύονται τα σκουπίδια και έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την δυσοσμία και με τα ποντίκια».

Γεωργία Παρασκευά

«Εδώ και πολύ καιρό έχουμε αυτό το πρόβλημα. Κάθε χρόνο εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα, αλλά στις αρχές Ιουνίου η δημοτική υπηρεσία έρχεται και τα μαζεύει. Δυστυχώς φέτος δεν μαζεύτηκαν με αποτέλεσμα να έχουν μαζευτεί πολύ περισσότερα από κάθε χρόνο με τις γνώστες συνέπειες. Ποντίκια, βρωμιά απίστευτη και μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιά. Ήδη πριν από 15 μέρες είχαμε φωτιά και με την παρέμβαση της πυροσβεστικής κατασβέστηκε, διαφορετικά θα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Έχουμε απευθυνθεί στην δημοτική υπηρεσία άπειρες φορές αλλά δυστυχώς κανείς δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα μας, που θεωρώ ότι είναι δίκαιο όχι μόνο για μας εδώ, αλλά και για τον κόσμο που έρχεται. Ιδίως αυτές τις μέρες με την ζέστη καταλαβαίνεται πόσο επικίνδυνο είναι για φωτιά».

Διονύσιος Ασημακόπουλος

«Αυτή η κατάσταση είναι από την αρχή του καλοκαιριού. Στην αρχή κάτι μαζέψανε, αλλά μετά ο δήμος τα εγκατέλειψε. Τόσα χρόνια τα μάζευε τα χόρτα, αλλά φέτος παρά τις οχλήσεις που κάναμε δεν υπήρχε ανταπόκριση. Μας λένε να τα βάζουμε στην αυλή μας, αλλά αυτό πως μπορεί να γίνει; Εγώ είμαι δίπλα στον μεγαλύτερο σκουπιδότοπο που υπάρχει στο νομό. Είναι πάνω από 100 μέτρα. Για να αδειάσει θέλει πολλά φορτηγά. Αν πάρει φωτιά δεν πρόκειται να καούμε μόνο εμείς, αλλά θα φτάσει από δω, από την στάση Αστέρια μέχρι του Παφιώλη η φωτιά. Πολλά οικόπεδα είναι ακαθάριστα οπότε αν πάρει φωτιά, αυτή δεν θα σταματήσει πουθενά».

Δήμητρα Λουκά

«Εκτός από την μυρωδιά και τα τρωκτικά, αν περάσει κάποιος ασυνείδητος και ρίξει ένα τσιγάρο θα πιάσουν φωτιά τα πεύκα και θα καούμε όλοι. Εγώ την φωτιά φοβάμαι πιο πολύ, αφού ακούμε μην πετάτε τσιγάρα και άλλα. Αυτά τα έχουμε πει και στον δήμο και μάλιστα προχθές πήρα μια κοπέλα και της έθεσα το θέμα. Μου είπε γιατί τα ρίχνουμε εδώ και εγώ της απάντησα ότι δεν τα ρίχνω εγώ, αλλά όλοι όσοι έρχονται στην παραλία. Παλιά ο δήμος τα μάζευε. Θα πρέπει να βάλει ταμπέλες ότι όποιος πετάει εδώ σκουπίδια θα έχει πρόστιμο. Κάτι πρέπει να κάνει».

 

Αλέξιος Νικολετάκης

«Εγώ επειδή τώρα ήρθα δεν έχω προλάβει να κάνω κάτι. Αλλά οι κάτοικοι της περιοχής έχουν απευθυνθεί στον δήμο και τους είπαν ότι θα έρθουν να τα μαζέψουν κάποια στιγμή. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, αφού έρχονται και από άλλες περιοχής και πετάνε τα σκουπίδια όπου βρουν. Ακόμη και πάνω στον δρόμο, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Φοβόμαστε να ανοίξουμε τις πόρτες μας μην τυχόν και μπουν στο σπίτι ποντίκια».

Όλη η επικαιρότητα