Κόσμος

Γενέθλια σε κώμα για τον Σουμάχερ

5e5d46c6775b47e39dba04295e2beaa1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αυτά είναι σίγουρα τα πιο δύσκολα γενέθλια για τον Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος κλείνει σήμερα τα 45 χρόνια ενώ βρίσκεται για έκτη μέρα στην εντατική κλινική, δίνοντας τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.  Ο διάσημος πιλότος της F1 εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ γιατροί δεν εκδίδουν πλέον ανακοινωθέντα αν δεν υπάρχουν ουσιαστικές μεταβολές στην υγεία του.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες φίλοι και θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, προκειμένου να του στείλουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης και αγάπης. Θαυμαστές από τα Club Scuderia Ferrari από τη Γαλλία και την Ιταλία συγκεντρώνονται από το πρωί έξω από το νοσοκομείο για μία «σιωπηρή συγκέντρωση» προκειμένου να τιμήσουν τα γενέθλιά του, όπως ανακοίνωσε η Ferrari. Η ομάδα με τα χρώματα της οποιας μεσουράνησε ο Σουμάχερ ανακοίνωσε ότι λεωφορεία μεταφέρουν τους Ιταλούς και τους Γάλλους θαυμαστές στην Γκρενόμπλ για την εκδήλωση.

Στο πλευρό του Γερμανού βρίσκονται τα μέλη της οικογένειάς του, ο πατέρας του αλλά και ο νεότερος αδελφός του, ο οποίος είναι και εκείνος πιλότος της F1.

Το μήνυμα της οικογένειας: «Σας ευχαριστούμε»

Νωρίτερα, η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ ευχαρίστησε τους απανταχού θαυμαστές του για τη μεγάλη υποστήριξη και περιέγραψε τον «Σούμι» ως μαχητή.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σουμάχερ η οικογένεια αναφέρει: «Μετά το ατύχημα του Μίκαελ στο σκι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους από όλον τον κόσμο που έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους και τις καλύτερες ευχές τους για την ανάρρωσή του. Μας δίνουν πολύ μεγάλη στήριξη. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μαχητής και δεν θα τα παρατήσει. Σας ευχαριστούμε».

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των γαλλικών αρχών για το ατύχημα του παγκόσμιου πρωταθλητή. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποφασιστικής σημασίας, ενώ η υπόθεση ενδέχεται να ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης, εάν εντοπιστούν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με την εισαγγελία και τους υπευθύνους της πίστας στο Μεριμπέλ, ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε το πρωί της Κυριακής πέφτοντας με μεγάλη ταχύτητα σε βράχο, ενώ έκανε σκι με τον γιο του σε μια περιοχή εκτός πίστας.

Νέα δεδομένα για το ατύχημα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χτύπησε προσπαθώντας να βοηθήσει τη μικρή κόρη ενός φίλου του. Το κορίτσι έπεσε την ώρα που έκανε σκι και ο Σουμάχερ, παρέκκλινε της καθορισμένης διαδρομής ώστε να το βγάλει από τη δύσκολη θέση. Έπεσε όμως στο σημείο όπου υπήρχε βαθύτερο χιόνι, γεγονός που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα