Ελλάδα

Γενική απεργία και συλλαλητήρια κατά των νέων μέτρων – Ποιοι συμμετέχουν

Εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους όλης της χώρας καλούν οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων Ηλείας. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 στο 2ο Λύκειο Πύργου και στη συνέχεια θα πορευθούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους στην  πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο έχει απευθύνει κάλεσμα τόσο για σήμερα (10:30 Πλατεία 25ης Μαρτίου, Πύργος) όσο και για το συλλαλητήριο της Πέμπτης (19:30 Πλατεία 25ης Μαρτίου, Πύργος).

Ποιοι συμμετέχουν

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε διήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, στις 17 και 18 Μαΐου, σε ένδειξη καθολικής αποδοκιμασίας του δικηγορικού σώματος προς τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, με τις οποίες, όπως σημειώνουν, επιβαρύνονται εκ νέου οι ήδη υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές των δικηγόρων.

Προβλήματα θα υπάρξουν στις συγκοινωνίες από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Όλη η επικαιρότητα