Ηλεία

Γενική συνέλευση γονέων γυμνασίου Καράτουλα: Στο επίκεντρο τα προβλήματα του σχολείου

Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη προσδοκία η συμμετοχή των γονέων και των κηδεμόνων του Γυμνασίου Καράτουλα, στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν κατόπιν προσκλήσεως του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ζέον θέμα που τέθηκε πρώτο προς συζήτηση και απασχόλησε επί μακρόν την συζήτηση ήταν οι σημερινές συνθήκες εκπαίδευσης, στις λυόμενες αίθουσες, σε συνδυασμό με την ποθητή για όλους , μόνιμης λύσης με την ολοκλήρωση των εργασιών του νέου κτιρίου Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα όπου θα μεταστεγαστεί το σχολείο .

Οι συμμετέχοντες , μετά από διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, με ομόφωνη άποψη-θέση και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο εξέφρασαν την ανησυχία τους για την μη ως ώρας ολοκλήρωσης του έργου γι αυτό θα απευθυνθούν σε κάθε αρμόδιο για να έχουν χειροπιαστή και υπεύθυνη ενημέρωση προς το θέμα. Αρχικά αποφάσισαν να ανοίξουν, , έναν κύκλο επαφών με τους βουλευτές , περιφερειάρχη- αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας , δήμαρχο Πύργου κτλ.

Στην συνέχεια, αν μετά τις επαφές αυτές εκτιμήσουν ότι το έργο καθυστερεί , δεν απέκλεισαν , απεναντίας το έθεσαν ως μέτρο πίεσης, το επόμενο στάδιο να είναι το ξεδίπλωμα μιας σειράς κινητοποιήσεων .

Κινητοποιήσεις που θα ξεκινούν απ το σχολείο με την συμμετοχή μαθητών και καθηγητών απαιτώντας την ολοκλήρωση του έργου. Στην συνέχεια οι γονείς εκτιμώντας την σημερινή κατάσταση, καταπιάστηκαν εκτεταμένα και με τα προβλήματα στις λυόμενες αίθουσες αλλά και με την ποιότητα της καθ αυτής εκπαίδευσης του σχολείου.

Ενημερώθηκαν για την πρόσφατη κατάληψη που έκαναν οι μαθητές εξ αιτίας προβλημάτων που λόγω παλαιότητας των αιθουσών ολοένα και αυξάνονται. Στέγες που στάζουν, κλιματιστικά που δεν λειτουργούν, τρύπες-είσοδοι για κάθε είδους τρωκτικών κτλ. Για το λόγο αυτό τις επόμενες μέρες θα συναντηθούν με τον γυμνασιάρχη προκειμένου να του θέσουν όσα έχουν υπόψη τους επί των θέματος αυτών.

Αλλά θέματα. Τέθηκε και συμφωνήθηκε ο σύλλογος να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να δρομολογηθεί από το ΚΤΕΛ νυχτερινή συγκοινωνία από Πύργο για Καράτουλα.

Αποτέλεσμα μια τέτοιας γραμμής θα βοηθήσει στην καθημερινή μετακίνηση μαθητών προς και από τον Πύργο για φροντιστήρια κτλ. Συμφώνησαν ακόμα να έχουν συχνότατη επαφή με το σχολείο ώστε να αποτρέψουν τυχόν παρεκτροπές εντός και εκτός συγκροτήματος .

Μια σειρά από εκδηλώσεις π.χ για την χρήση του διαδικτύου , τον σχολικό εκφοβισμό αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων με εορταστικό περιεχόμενο θα επιφέρει σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ γονέων-μαθητών –καθηγητών.

Ένα τρίγωνο που θα συμβάλει αποφασιστικά στην καλή συνολική λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όλη η επικαιρότητα