Ηλεία

Γενική συνέλευση κατοίκων και φορέων στην Τ.Κ. Ωλένης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στην αίθουσα του Κοινοτικού κτιρίου, η γενική συνέλευση των κατοίκων και των φορέων της τοπικής Κοινότητας Ωλένης του Δήμου Πύργου. Στην συνέλευση παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ωλένης, Σωτήρης Γεωργόπουλος, το τοπικό συμβούλιο με τον πρόεδρο Λύσανδρο Παπαδόπουλο και τα μέλη Χρήστο Βασιλόπουλο και Φώτη Ασημακόπουλο. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο εκπροσώπησε ο π. Νικόλαος, τον πολιτιστικό σύλλογο εκπροσώπησε η Αγγελική Δημητρακάκη, τον Αθλητικό σύλλογο εκπροσώπησε ο Λάμπρος Μπιλάλης και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων εκπροσώπησε η κυρία Αγγελική  Κακαλή.  Την συνέλευση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός κατοίκων του χωριού που εξέθεσαν και τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Την συνέλευση προλόγισε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λύσανδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο για την συνεχή παρουσία του στις γενικές συνελεύσεις και όχι μόνο, έκανε μία αναδρομή στον περασμένο χρόνο και μίλησε για τους τρείς βασικούς τομείς που είναι η αγροτική οδοποιία, η ύδρευση και η διαχείριση των απορριμμάτων. «Ευελπιστώ ότι η καινούργια χρονιά θα είναι σίγουρα καλύτερη από την προηγούμενη, γιατί θεωρώ ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 το οποίο είναι ρεαλιστικό και φιλόδοξο, θα δώσει αρκετές λύσεις στις ήδη ταλαιπωρημένες τοπικές κοινότητες»… τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο κ. Γεωργόπουλος που αναφέρθηκε αναλυτικά στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 δίνοντας ευκρινή στοιχεία. «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό τεχνικό πρόγραμμα το οποίο έχει αρκετά θετικά σημεία και από οικονομικής πλευράς αλλά και προγραμματισμού. Στην δημοτική ενότητα Ωλένης θα ενεργοποιηθούν δύο εργολαβίες, η πρώτη την Άνοιξη και η δεύτερη στις αρχές του καλοκαιριού».  Επίσης ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις ανάγκες του γηπέδου της Ώλενας διευκρινίζοντας ότι… «υπάρχουν διαθέσιμα 15 χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή  καναλιού στην ανατολική πλευρά που θα απορροφά τα όμβρια ύδατα και θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου». Τέλος ο κ. Γεωργόπουλος χαρακτήρισε ως έργο μεγάλης σημασίας την παρέμβασή στην  αποχέτευση όμβριων υδάτων, προσθέτοντας ότι έχουν ενεργοποιηθεί για την τοπική κοινότητα 67 χιλιάδες ευρώ.

Ακολούθησε συζήτηση για την ανάπλαση του ιστορικού μνημείου της Επισκοπής, προϋπολογισμού 150 χιλιάδων ευρώ, πάγιο αίτημα της τοπικής κοινότητας η υλοποίηση του οποίου αναμένεται σύντομα. Το έργο έχει αναλάβει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας με την αρχαιολόγο Νάνσυ Ράλλη, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου (σ.σ. με υπεύθυνο το Διευθυντή προγραμματισμού Άρη Φιλιππόπουλο), που έχουν αναλάβει και την αναστήλωση της πύλης του Κάστρου που βρίσκεται ανατολικά της Επισκοπής, το οποίο κινδυνεύει με κατάρρευση. Τέλος οι κάτοικοι και οι φορείς έθεσαν τα ερωτήματά τους τα οποία ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος κατέγραψαν υποσχόμενοι αμφότεροι ότι Δήμος και τοπική κοινότητα θα σταθούν δίπλα τους για την επίλυση τους.

Όλη η επικαιρότητα