Ηλεία

Γενική συνέλευση Συλλόγου Δασκάλων Αμαλιάδας: Τέθηκε επί τάπητος το διεκδικητικό πλαίσιο

Ακούστε το άρθρο

Το διεκδικητικό πλαίσιο που αφορά τον εκπαιδευτικό κόσμο, κυριάρχησε στην χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αμαλιάδας που πραγματοποιήθηκε στο 6ο δημοτικό σχολείο.

Η συνέλευση συγκλήθηκε εν όψει της 87ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που έχει προγραμματιστεί από 23 έως 25 Ιουνίου στην Αθήνα, προκειμένου οι αντιπρόσωποι του Συλλόγου να μεταβούν με συγκεκριμένες προτάσεις στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αμαλιάδας Κώστας Ντούμας, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για το πρόγραμμα και τις προτάσεις της ΔΟΕ, που επικεντρώνονται στους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην συνέλευση στην πλειοψηφία τους τάχθηκαν με τις θέσεις της ΔΟΕ και ήδη έχει διαμορφωθεί ένα διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο θα επικαιροποιηθεί στην συνέλευση της Ομοσπονδίας, όπου και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Απεργία την Τετάρτη

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρούσα φάση δόθηκε στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν προγραμματίσει για την επόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, μαζί με τους συνδικαλιστικούς φορείς μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων. Αυτό που επισημάνθηκε στην συνέλευση είναι ότι θα πρέπει να είναι καθολική η συμμετοχή, καθώς πρέπει να αναδειχθούν τα προβλήματα της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης που έχουν οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες πολίτες και κυρίως τους νέους και τις γυναίκες.

Η συνέλευση αποφάσισε συμμετοχή του κλάδου στην απεργία και σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς να διοργανωθεί ένα δυναμικό συλλαλητήριο στον Πύργο.

Να σημειωθεί ότι αντιπρόσωποι του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αμαλιάδας στην Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, είναι ο Κώστας Ντούμας, ο Αλέξης Γεωργόπουλος και ο Δημήτρης Παναγιωτάρας.

Όλη η επικαιρότητα