Γυναίκα

Γέννησες και θέλεις να ξεκινήσεις γυμναστική; Οι ειδικοί συμβουλεύουν

Ακούστε το άρθρο

Γέννησες και βιώνεις την απόλυτη ευτυχία; Σίγουρα είναι η πιο ωραία στιγμή της κάθε γυναίκας που θέλει να κάνει παιδιά. Τι γίνεται με τη γυμναστική; Θέλεις να ξεκινήσεις αμέσως μετά τον τοκετό;

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με πρώτο, κατά πόσο γυμναζόσουν πριν μείνεις έγκυος. Ωστόσο προτού ξεκινήσεις οποιαδήποτε γυμναστική, καλό είναι να επικοινωνήσεις με το γιατρό σου ο οποίος και θα σου υποδείξει το καλύτερο είδος άσκησης για την περίπτωσή σου.

Παρόλα αυτά εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους για το  πότε μπορείς να ξεκινήσεις τη γυμναστική.

Σημαντικό ρόλο παίζει το αν γέννησες με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική.

  • Σε περίπτωση που γέννησες με φυσιολογικό τοκετό, τότε μπορείς να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι μετά από 6 εβδομάδες, ενώ αν γέννησες με καισαρική θα χρειαστείς λίγο καιρό παραπάνω, περίπου 8 εβδομάδες.
  • Θα πρέπει να ξεκινήσεις με ήπια άσκηση, για παράδειγμα κάνοντας χαλαρό περπάτημα μιας και ο καιρός είναι σύμμαχός σας, yoga ή pilates και σταδιακά να ανεβάζεις την ένταση και το χρόνο των ασκήσεων πάντα με την καθοδήγηση του γυμναστική και του γυναικολόγου.
  • Αν θηλάζεις, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η γυμναστική δεν επηρεάζει ούτε την ποσότητα, ούτε τη σύσταση του μητρικού γάλακτος. Συνεπώς μπορείς να γυμνάζεσαι και να θηλάζεις το μωράκι σου χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όλη η επικαιρότητα