Χωρίς κατηγορία

«Γεννήθηκε» το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας από τον Νίκο Νικολόπουλο

neo_komma_nikolopoulos.jpg

«Το νόμισμα δεν είναι ταμπού», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος στην παρουσίαση του νέου κόμματος. Και αναφέρθηκε στο πως έφτασε στη δημιουργία των Χριστιανοδημοκρατών, τονίζοντας ότι σε ένα χρόνο ακριβώς από σήμερα θα δοκιμαστούν στις ευρωεκλογές.

«Οι Χριστιανοδημοκράτες δημιουργούν τη νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης γιατί πιστεύουν ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δεν είναι μνημονιακοί! Γιατί πιστεύουν ότι αυτοί οι πολίτες δεν ήθελαν η ΝΔ να αποτελέσει το καλύτερο άλλοθι της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνώρισε ο τόπος από τις τελευταίες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και γιατί ξέρουν, ότι υπάρχουν και άλλοι πολλοί, που ενώ εντάσσονται στην μεγάλη κεντροδεξιά οικογένεια, εντούτοις δεν στήριξαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, εκτιμώντας -σωστά όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος- ότι αυτή η παράταξη δεν έμεινε… εκεί που ήταν από ιδρύσεώς της». 

Με αυτά τα λόγια, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, σκιαγράφησε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, το προφίλ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, παρουσιάζοντας παράλληλα για πρώτη φορά επισήμως, τις ιδρυτικές αρχές, αλλά και τους πολιτικούς και εκλογικούς στόχους του νέου κόμματος. 

Ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον την θέση του Γενικού Γραμματέα της πρώτης Διουκούσας Επιτροπής, εμφατικά τόνισε ότι πάνω στο νοητό άξονα των ιδεολογικών προσδιορισμών, οι Χριστιανοδημοκράτες δεν τοποθετούνται πιο δεξιά ή πιο αριστερά από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ακριβώς στη θέση που βρισκόταν η ΝΔ μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές, διακηρύσσοντας την άμεση ανάγκη παύσης των υφεσιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και την αντικατάστασή τους από ένα πρόγραμμα-ασπίδα για τους ευάλωτους πολίτες και νέας ανάπτυξης για το σύνολο της χώρας.

Μάλιστα, ο τ. υφυπουργός Εργασίας, υπογράμμισε πως στο Καταστατικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος περιλαμβάνονται αυτούσιες οι αρχές και οι αξίες που διατύπωσε τον Μάιο του 1979, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που ήσαν χθες», τόνισε, θυμίζοντας ότι ο Κ. Καραμανλής υπήρξε πάντοτε ρηξικέλευθος και τολμηρός στις κρίσιμες εθνικές περιστάσεις και γι’ αυτό δεν δίστασε να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο αλλά και να κάνει παν δυνατό (κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, νομιμοποίηση ΚΚΕ, κλπ) προκειμένου να πετύχει την εθνική συμφιλίωση. 

«Αυτή η παρακαταθήκη δυστυχώς ξεχάστηκε από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Εμείς, όμως, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, την τιμάμε υποστηρίζοντας ότι η νέα εθνική αναγέννηση θα προκύψει μέσα από μια άλλη πολιτική και μια νέα συμμαχία των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το νέο κόμμα είναι έτοιμο να συζητήσει οτιδήποτε πλην φυσικά των κυρίαρχων και αδιαπραγμάτευτων αξιών της δημοκρατίας και του έθνους. Για παράδειγμα, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το θέμα του νομίσματος. Δεν κατανοούμε γιατί θεωρείται ταμπού από κάποιους. Εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να τεθεί επί τάπητος, έστω και μόνο για να έχει η πατρίδα ένα σοβαρό σχέδιο Β, σε περίπτωση που χρειαστεί», ανέφερε. 

Όλη η επικαιρότητα