Πολιτική

Γεωργιάδης: Τα Lidl ακολούθησαν τον νόμο – Η μήνυση στην ηλικιωμένη έγινε αυτεπάγγελτα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό ότι η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο του δικαστηρίου.
Ακούστε το άρθρο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την υπόθεση της γιαγιάς, η οποία έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Lidl λόγω οικονομικής ανέχειας, επαναλαμβάνοντας ότι παρενέβη ο ίδιος για να λήξει το θέμα. «Η μήνυση γίνεται από την Αστυνομία αυτεπάγγελτα».

Την παρέμβασή του ώστε να λήξει το θέμα της δίωξης της γιαγιάς, η οποία έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Lidl, επανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η εταιρεία ακολούθησε τον νόμο και τα προβλεπόμενα. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε γνωστό, επίσης, ότι παρά η δίωξη της ηλικιωμένης γυναίκας είναι αυτεπάγγελτη από την αστυνομία και πως το δικαστήριο θα γίνει κανονικά. Εκεί η εταιρεία θα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή της.

«Δεν θέλω να ρίξω ευθύνη στην εταιρεία… Η εταιρεία ακολούθησε τον νόμο και τα προβλεπόμενα. Οι υπάλληλοι της εταιρείας κινήθηκαν ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος… Είναι προφανές ότι κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια, αλλά ο υπάλληλος ή το κατάστημα ίσως δεν έχει την εξουσία για να κάνει αυτή τη διάκριση. Εγώ επικοινώνησα με την εταιρεία, αυτή συμφώνησε ότι πρέπει αυτό το πράγμα να λήξει άμεσα. Λίγο μετά την επικοινωνία μας βγήκε ένα σχετικό δελτίο Τύπου», είπε και συνέχισε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι την ανθρωπιστική πλευρά αυτού του θέματος. Δεν θα θέλαμε κανένας μας να βρεθεί στη θέση αυτής της κυρίας. Υπό την έννοια αυτή, καταλάβαμε ότι είναι μια ειδική περίπτωση αυτή, που θα πρέπει να δείξουμε την ανθρωπιά μας, για να το πω πολύ απλά».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό ότι η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο του δικαστηρίου. «Η μήνυση δεν έχει γίνει από την εταιρεία, γίνεται από την Αστυνομία αυτεπάγγελτα και όχι κατ’ έγκληση, εφόσον γίνει καταγγελία. Όταν η Αστυνομία ενημερωθεί πως κάποιος έχει κάνει κλοπή, βάσει του νόμου αυτόματα προχωρά στις διαδικασίες. Πλέον, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι όταν γίνει η δίκη, να πει η εταιρεία “δεν επιθυμώ τη δίωξη”. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στη φάση που είμαστε σήμερα, από νομικής πλευράς. Γίνεται κατά την πορεία της διαδικασίας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ξέρω ότι έχει κάνει μια παρέμβαση και ο κ. Θεοδωρικάκος, οπότε μπορεί να έχει λήξει και από την πλευρά της Αστυνομίας», είπε καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: iEidiseis.gr

Όλη η επικαιρότητα