Ηλεία

Γεωργιόπουλος προς Κεραμέως: Όχι συγχωνεύσεις τμημάτων στα Γυμνάσια Πελοπίου και Λάλα

Ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας προωθεί  συγχωνεύσεις τμημάτων στα Γυμνάσια Πελοπίου και Λάλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Ακούστε το άρθρο

Την αναθεώρηση της εντολής για συγχωνεύσεις τμημάτων στα Γυμνάσια Πελοπίου και Λάλα ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Στην επιστολή του ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας προωθεί  συγχωνεύσεις τμημάτων στα Γυμνάσια Πελοπίου και Λάλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής Δ.Ε. Ηλείας ζήτησε σήμερα να τοποθετηθούν τουλάχιστον 25-26-27 μαθητές ανά αίθουσα, ρύθμιση που ισχύει προ covid, αντί μιας ασφαλέστερης και ολιγάριθμης κατανομής, εναρμονισμένης με τις απαιτήσεις της πανδημίας.

Οι 20 μήνες πανδημίας ανέδειξαν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την αναγκαιότητα μείωσης των μαθητών ανά τμήμα για λόγους υγιεινής και ασφάλειας. Μέσα σ’ αυτό το ήδη δύσκολο πλαίσιο, εδώ και δύο μήνες ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ζει τις συνέπειες μιας από τις μεγαλύτερες καταστροφές σε περιουσίες και δασικές εκτάσεις, από τις πυρκαγιές που αφάνισαν 130.000 στρέμματα γης (φυσικό περιβάλλον, καλλιέργειες, κατοικίες). Οι Κοινότητες Πελοπίου και Λάλα όπου και οι προαναφερθείσες σχολικές μονάδες, είναι από τις πλέον επιβαρυμένες, με πολλές και μεγάλες καταστροφές.

Οι κάτοικοι των Κοινοτήτων αυτών, μαθητές και γονείς, εξαιτίας αυτής της διπλής δοκιμασίας, αντιμετωπίζουν ήδη τεράστια προβλήματα που πιέζουν την καθημερινότητά τους. Η υποχρέωση των μαθητών και των οικογενειών τους για σελφ τεστ, για μέτρα ατομικής προστασίας, τα κρούσματα, οι κάθε είδους περιορισμοί που δημιουργούν και γενικότερα η αβεβαιότητα που απορρέει από την πανδημία, συνιστούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο δύσκολα διαχειρίσιμο από παιδιά και εφήβους.

Σα να μην έφτανε η πανδημία, οι καταστροφικές πυρκαγιές δημιούργησαν ένα γκρίζο περιβάλλον και πρόσθεσαν δυσβάσταχτα αρνητικά φορτία, με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να δέχονται πρόσθετες συναισθηματικές και ψυχολογικές επιβαρύνσεις. Είναι λοιπόν τουλάχιστον άστοχο και άδικο, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά, να επιβάλλεται ένα τέτοιο μέτρο, οριζόντιας εφαρμογής, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ιδιαίτερα δυσμενείς κοινωνικές συνθήκες μιας δεινά δοκιμαζόμενης περιοχής.

Κυρία Υπουργέ

Πιστεύουμε ότι οι παραπάνω λόγοι σας δίνουν τη δυνατότητα να αναθεωρήσετε την ισχύ της επίμαχης ρύθμισης για περιοχές όπως η Ηλεία και η Βορεια Εύβοια. Ως εκ τούτου, ζητάμε την αναθεώρηση της προαναφερθείσας εντολής προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πελοπίου και Λάλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας».

Σύσκεψη στο Δημαρχείο

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το απόγευμα της Τρίτης 12 Οκτωβρίου έγινε για το θέμα αυτό ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Γεωργιόπουλου, των Αντιδημάρχων Παιδείας κας Ρόης Αντωνοπούλου και Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτη Φλέσσα, του Πρόεδρου της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Τρύφωνα Αθανασόπουλου και μελών του ΔΣ, του Προέδρου του Τ.Σ. Πελοπίου κ. Δημήτρη Στασινόπουλου, των Διευθυντών των Γυμνασίων Πελοπίου και Λάλα, εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και καθηγητών των σχολείων, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και αποφασίστηκε ο συντονισμός δράσης για την υποστήριξη του αιτήματος.

Όλη η επικαιρότητα