Olympia Forum Τουρισμός

Γεώργιος Πελεκανάκης: «Υπάρχουν 40 με 50 χιλ. ακάλυπτες θέσεις εργασίας»

Ο κ. Πελεκανάκης, μίλησε για τα μέχρι τώρα πολύ ευοίωνα στοιχεία, εξέφρασε όμως και τον προβληματισμό του για τις περίπου 40 χιλ. κενές θέσεις εργασίας, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, εξέφρασε μέσα από την τοποθέτηση του, στο τουριστικό συνέδριο, Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης. 

Ο κ. Πελεκανάκης, μίλησε για τα μέχρι τώρα πολύ ευοίωνα στοιχεία, εξέφρασε όμως και τον προβληματισμό του για τις περίπου 40 χιλ. κενές θέσεις εργασίας, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Δύο χρόνια μετά την πανδημία καλούμαστε να δείξουμε πνεύμα της φιλοξενίας στην Ελλάδα κάτω από αντίξοες συνθήκες.  Παρόλα αυτά πρέπει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλο τον κόσμο που μας εμπιστεύεται τόσα χρόνια και αυτούς που έρχονται ξανά στην Ελλάδα και θα έρθουν και φέτος.

Τα νούμερα θα είναι πάρα πολύ καλά. Εγώ είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και θα πλησιάσουν το 2021 και θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και αυτό θα το δούμε τέλος Οκτωβρίου όταν θα κάνουμε τον απολογισμό μας .

Στις θα  φτάσουμε το νούμερο του 2019. Το οικονομικό κομμάτι είναι ένα άλλο θέμα που θα μας κρατήσει πάρα πολύ λόγω του μεγάλου κόστους που θα έχουμε και στην ενέργεια αλλά και στα τρόφιμα και θα τεθεί και ένα θέμα τον Ιούλιο ή Αύγουστο που δεν θα μιλάμε πια αν θα είναι ακριβά τα τρόφιμα ή όχι, αλλά αν θα υπάρχει επάρκεια σε πολλά πράγματα και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει  και πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας για να δούμε πώς θα ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση που θα τη βρούμε μπροστά μας πάρα πολύ σύντομα.

Σίγουρα το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι η εξεύρεση προσωπικού. Αυτή τη στιγμή πανελλήνια υπάρχουν 40.000 με 50.000 ακάλυπτες θέσεις εργασίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.  Όχι ότι το 2019 ήταν καλυμμένες όλες οι θέσεις αλλά το νούμερο είναι πολύ σημαντικό διότι θα έχει πολύ μεγάλη σημασία μετά από τα χρόνια της πανδημίας να μην ρίξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε Live την ημερίδα εδώ:

Όλη η επικαιρότητα