Ηλεία

Γεράκι Αμαλιάδας: Καταδικάστηκε για κάνναβη αλλά τελικά καλλιεργούσε… καρπούζια!

Αθώωση 15 χρόνια μετά για τον Διονύση Φουρνόδαυλο από το Γεράκι για την φυτεία που αποκαλύφθηκε μετά τις πυρκαγιές του 2007...
Ακούστε το άρθρο

Mια μεγάλη δικαστική περιπέτεια 15 χρόνων έφτασε σε αίσιο τέλος χθες για τον Διονύση Φουρνόδαυλο από το Γεράκι της Αμαλιάδας ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης όμως χθες κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2007, όταν κατά την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία αποκαλύφθηκε στην θέση «Κιντέικα» Γερακίου μία φυτεία με 741 δενδρύλλια κάνναβης που έφτασαν σε ύψος έως και τα 3,5 μέτρα.

Την ικανοποίησή της για την αθώωση του εντολέα  της εξέφρασε στην εφ. «Πατρίς», η συνήγορος υπεράσπισής του, Γεωργία Σακαρέλλου

Από μαρτυρίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, όντας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και συγκομιδή κάνναβης.

Τελικά, με την βοήθεια της δικηγόρου του, Γεωργίας Σακαρέλλου, ο Διονύσης Φουρνόδαυλος αθωώθηκε πανηγυρικά αφού όπως αποδείχτηκε, διατηρούσε σε απόσταση 200 μέτρων καλλιέργεια καρπουζιού και εσφαλμένα θεωρήθηκε αρχικώς, ότι εκείνος ήταν ο καλλιεργητής.

Όλη η επικαιρότητα