Περίεργα

Γερμανία: Περδόμενες αγελάδες προκάλεσαν έκρηξη σε εκτροφείο!

perdomenes_agelades_prokalesan_ekrixi_se_ektrofeio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το μεθάνιο που απελευθερώνουν οι αγελάδες όταν… πέρδονται, φαίνεται ότι προκάλεσε μια ισχυρότατη έκρηξη σε μονάδα εκτροφής στη Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η στέγη του αγροκτήματος καταστράφηκε και μία από τις αγελάδες τραυματίστηκε από την έκρηξη στην πόλη Ράσντορφ.

Χάρη στα αέρια που απελευθέρωναν περίπου 90 αγελάδες στη μονάδα εκτροφής, τα επίπεδα του αερίου ήταν υψηλά.

Στη συνέχεια, «ένα φορτίο στατικού ηλεκτρισμού προκάλεσε την έκρηξη του αερίου, ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο αγρόκτημα και πήραν δείγματα αερίου, προκειμένου να διερευνηθεί ο κίνδυνος για περαιτέρω εκρήξεις.

Οι αγελάδες πιστεύεται ότι εκπέμπουν έως και 500 λίτρα μεθανίου η κάθε μία ημερησίως.

Την ίδια ώρα, ενώ στην Κοπεγχάγη η ανθρωπότητα θα συζητήσει για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη και για τα νέα μέτρα και δράσεις που πρέπει να αναληφθούν, η ΝΑSΑ αναφέρει ότι στις όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθεί υπόψη η δράση του μεθανίου, η οποία είναι εξαιρετικά βλαβερή για την ατμόσφαιρα.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Goddard της ΝΑSΑ διαπίστωσαν ότι η επίπτωση του μεθανίου στην άνοδο των παγκόσμιων θερμοκρασιών είναι περίπου κατά ένα τρίτο μεγαλύτερη από ό,τι θεωρούνταν με βάση τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ένας τόνος μεθανίου έχει 33 φορές μεγαλύτερη επίπτωση στο κλίμα σε σχέση με το διοξείδιο του άνθρακα (σε μια χρονική περίοδο 100 ετών) και όχι 25 φορές μεγαλύτερη -όπως ήταν ως τώρα η επιστημονική εκτίμηση.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα