Γερμανία: Θάνατος 25χρονου Έλληνα σε κρατητήριο του Βούπερταλ

Share

Ένας 25χρονος Έλληνας συνελήφθη στο Βούπερταλ της δυτικής Γερμανίας για άσκηση βίας.

Στη διάρκεια αιματολογικής εξέτασης για ναρκωτικά και αλκοόλ έχασε τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα πέθανε.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η Αστυνομική Διεύθυνση του Βούπερταλ, ο 25χρονος Γ.Ζ. βρισκόταν σε ταξί μαζί με την 34χρονη αδερφή του, μέσα στο οποίο διαπληκτίστηκε και μάλιστα χειροδίκησε σε βάρος της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Η διαμάχη τους μεταφέρθηκε από το όχημα του ΤΑΧΙ στο δρόμο. Ο οδηγός του ταξί ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν και επιτόπου έσπευσε αστυνομική περίπολος. Κατά την καταγραφή του συμβάντος, ο αστυνομικός επετέθη σε μία αστυνομικό, την οποία έριξε στο έδαφος. Ο δεύτερος αστυνομικός προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, αλλά ο 25χρονος πρόβαλε αντίσταση στη σύλληψή του, τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς. Κλήθηκαν προς ενίσχυση και άλλοι αστυνομικοί, με τη βοήθεια των οποίων ο 25χρονος συνελήφθη και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα.

Εκεί υποβλήθηκε σε λήψη αιματολογικού δείγματος, εξαιτίας σοβαρών ενδείξεων ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη διάρκεια της λήψης του δείγματος από τον γιατρό, ο 25χρονος έχασε τις αισθήσεις του. Ο γιατρός που πραγματοποιούσε την εξέταση αλλά και ο γιατρός πρώτων βοηθειών που εκλήθη προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από υποκείμενη ασθένειά του σε συνδυασμό με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και απέκλεισε ευθύνη τρίτου ή τη βία ως αιτία του θανάτου του. Αδιευκρίνιστο παραμένει, γιατί η αστυνομία του Βούπερταλ κοινοποίησε την υπόθεση μετά από παρέλευση μίας σχεδόν εβδομάδας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης Χάγκεν διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια του 25χρονου Γ. Ζ. Η έρευνα, όπως διευκρινίζεται, δεν στρέφεται εναντίον των αστυνομικών που συνέλαβαν τον 25χρονο.

Επιπρόσθετα, η Εισαγγελία του Βούπερταλ αναζητά ένα άγνωστο ακόμη άτομο, που φέρεται να προμήθευσε τον Γ.Ζ. με ναρκωτικά.

Πηγή: ertnews