Categories: Κόσμος

Γερμανία: «Θρίλερ» με 23χρονη που φέρεται να σκότωσε σωσία της ώστε να πιστέψουν όλοι πως πέθανε

Share

Γονείς αναζητούσαν την εξαφανισμένη 23χρονη κόρη τους στη Γερμανία, καθώς είχε πάψει να απαντά στις κλήσεις τους. Τελικά, βρέθηκαν ενώπιον μιας φρικτής ανακάλυψης – του αιματοβαμμένου πτώματος μιας νεαρής γυναίκας σε μια σταθμευμένη Mercedes.

Ηταν σίγουροι ότι ήταν η κόρη τους – μόνο που δεν ήταν καθώς αποδείχθηκε πως επρόκειτο για άλλη γυναίκα που της έμοιαζε πολύ.

Αμέσως η κόρη τους κρίθηκε ύποπτη για τη δολοφονία – πιθανώς για να προσποιηθεί τον δικό της θάνατο, λένε οι αστυνομικοί και οι εισαγγελείς.

Η περίπτωση της ιρακινής καταγωγής Γερμανίδας που ζει στην πόλη Ινγκολσταντ της Βαυαρίας, στη νότια Γερμανία, και ονομάζεται Shahraban K., σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, έχει συγκλονίσει πολλούς στη χώρα.

Η αστυνομία, τον Αύγουστο του 2022, αποδύθηκε σε μαραθώνιο ερευνών, ανακοινώνοντας ότι φαίνεται πως η γυναίκα έπεσε «θύμα βίαιου εγκλήματος». Σύντομα, όμως, εκφράστηκαν αμφιβολίες για την ταυτότητά της, καθώς τα στοιχεία DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων του θύματος δεν ταίριαζαν με αυτά της αγνοούμενης γυναίκας και, επίσης, η αστυνομία άκουσε «φήμες» πως η αγνοούμενη κυκλοφορούσε στην περιοχή.

Μία ημέρα αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε «εντελώς νέες συνθήκες» κατά τη διάρκεια της έρευνάς της και συνέλαβε την αγνοούμενη 23χρονη, μαζί με έναν συνομήλικό της Κοσοβάρο, ονόματι Sheqir K., ως υπόπτους για ανθρωποκτονία.

Το θύμα, που ήταν μπλόγκερ για θέματα ομορφιάς, κατονομάστηκε από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ως Khadija O., επίσης 23 ετών, με καταγωγή από την Αλγερία, η οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές, έμοιαζε «εντυπωσιακά» με την αγνοούμενη γυναίκα.

Οι αρχές τότε δεν είχαν αναφερθεί στο κίνητρο της δολοφονίας. Τώρα πιστεύουν ότι οι ύποπτοι αναζητούσαν κάποια που θα μπορούσε να θεωρηθεί πως είναι η νεαρή γυναίκα, «η οποία ήθελε να κρυφτεί λόγω οικογενειακής διαμάχης» και ως εκ τούτου αποφάσισε να προσποιηθεί τον θάνατό της, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εισαγγελέα την περασμένη Δευτέρα.

Η αστυνομία πιστεύει πως η ύποπτη «συνομίλησε στο Διαδίκτυο με πολλές νεαρές γυναίκες» που της έμοιαζαν και προσπάθησε να τις παρασύρει σε συνάντηση μαζί της δίνοντάς τους διάφορες υποσχέσεις.

Μάλιστα, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της, η 23χρονη Khadidja O. έλαβε ένα μήνυμα στο Instagram που υποτίθεται ότι ήταν από τον ράπερ Loon, ο οποίος την προσκαλούσε να πρωταγωνιστήσει σε ένα επερχόμενο μουσικό βίντεο. Το μήνυμα, ωστόσο, προκάλεσε τις υποψίες της Khadidja και έστειλε αμέσως δικό της μήνυμα στον ράπερ, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σε ένα φωνητικό μήνυμα προς τoν ράπερ φέρεται να ζήτησε να της επιβεβαιώσει ότι ήταν εκείνος. Η απάντηση του ράπερ ήρθε γρήγορα: «Είναι ψεύτικο, αδελφή. Μην απαντάς!».

Αυτό, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν μόνο μία από τις στρατηγικές που κατηγορείται ότι μετήλθε η ύποπτη προκειμένου να πείσει τον στόχο της να τη συναντήσει.

Μία εβδομάδα αφότου έλαβε το μήνυμα από τον ράπερ, η Khadidja πιστεύεται ότι έπεσε θύμα ενός άλλου περίτεχνου τεχνάσματος, αυτή τη φορά με προϊόντα ομορφιάς.

Ετσι, στις 16 Αυγούστου, οι δύο ύποπτοι ταξίδεψαν στην περιοχή Χάιλμπρον, στο γειτονικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, για να παραλάβουν το θύμα από το σπίτι του, όπως είπε η αστυνομία. Στη συνέχεια μετέφεραν την άτυχη 23χρονη σε μια δασώδη περιοχή και τη μαχαίρωσαν πολλές φορές, πριν επιστρέψουν στο Ινγκολσταντ, όπου άφησαν το πτώμα στο πίσω μέρος του οχήματος.

«Το όπλο του εγκλήματος δεν βρέθηκε, αλλά τα στοιχεία είναι συντριπτικά» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Bild. «Το θύμα σκοτώθηκε με περισσότερες από 50 μαχαιριές και το πρόσωπό του ήταν εντελώς παραμορφωμένο».

«Δεν συναντάς τέτοια περίπτωση κάθε μέρα, ειδικά με μια τέτοια θεαματική ανατροπή» είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Bild. «Την ημέρα που βρήκαμε το πτώμα δεν υπήρχε τίποτα που να μας υποψιάσει για μια τέτοια εξέλιξη».

Πηγή: Washington Post, Guardian, Telegraph