WEB tv Ηλεία

Αμαλιάδα: Γεύση και γνώση… Κερνώντας Ελλάδα! (βίντεο)

4ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, το 4ο Φεστιβάλ του «Κερνάμε Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Από την Παρασκευή το απόγευμα, οπότε και «άνοιξε» τις πύλες του, μέχρι χθες το βράδυ, χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης δοκιμάζοντας και αγοράζοντας αγνά προϊόντα από την Ηλεία και όχι μόνο!

Ο Περιφερειάρχης κ. Ν. Φαρμάκης και παράγοντες του νομού, επισκέφθηκαν τα περίπτερα και συνομίλησαν με παραγωγούς και επαγγελματίες

Μια διοργάνωση που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και ο δήμος Ήλιδας με την σημαντική συμβολή φορέων και βέβαια των παραγωγών και των επαγγελματιών που πρόσφεραν στους επισκέπτες γεύση και γνώση για το τι πολύτιμο μπορεί να παράξει ο πρωτογενής τομέας.

Εκτός από παραγωγούς και επαγγελματίες που σχετίζονται κυρίως με την ελληνική, μεσογειακή διατροφή, στο φεστιβάλ, μεταξύ άλλων, συμμετείχε και η  Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου,  με τους σεφ να δημιουργούν παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα πιάτα!

Στο  πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα”, το απόγευμα του Σαββάτου διεξήχθη συζήτηση με θέμα “Καλλιέργησε το μέλλον σου: Γίνε Νέος Αγρότης!”, αναφορικά με το Πρόγραμμα Κατάρτισης των Νέων Γεωργών και τα Νέα Αγροτικά ΙΕΚ.

Στη συγκεκριμένη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, κ. Σ. Χαρουτουνιάν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θ.  Βασιλόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ.  Π. Χατζηνικολάου και ο κ. Λ. Αντωνόπουλος, νέος αγρότης και ωφελούμενος των προγραμμάτων στήριξης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γ. Λυμπέρης.

Το Σάββατο επίσης,  πραγματοποιήθηκε και μια ενδιαφέρουσα μελισσοκομική ημερίδα με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας.

Και το Σάββατο το απόγευμα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο «Κερνάμε Ελλάδα» ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Β. Γιαννόπουλος με τον αντιπρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας κ. Α. Παρασκευόπουλο

Όλη η επικαιρότητα