ΕΠΣ Ηλείας

Για 3η χρονιά στη Μυρσίνη το «HELLO FOOTBALL FRIEND»

Η ενσωμάτωση & εκπαίδευση των προσφύγων μέσω του ποδοσφαίρου αποτελεί τη θεματολογία στο Ετήσιο Πρόγραμμα της UEFA, σύμφωνα με το οποίο οι Ομοσπονδίες-μέλη της διοργανώνουν, εντός ενός κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο χρονικού διαστήματος, εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση του αθλήματος στις μικρές ηλικίες (αγόρια & κορίτσια από δημοτικά σχολεία, πρόσφυγες, παιδιά με αναπηρία κτλ) βάσει των αρχών του «ΕΥ ΑΓΩΝΊΖΕΣΘΑΙ».

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παίρνει μέρος  στο συγκεκριμένο πρόγραμμα από την πρώτη χρονιά υλοποίησής του, καθώς και η ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ δηλώνοντας συμμετοχή και υλοποιώντας για 3 η χρονιά το εν λόγω πρόγραμμα – δράσεις υπό τον κεντρικό τίτλο «HELLO FOOTBALL FRIEND».!!!!

Έτσι την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων (LM Village) Μυρσίνης και στο γήπεδο του Μυρσιναϊκού η ΕΠΣΗ πραγματοποίησε αυτή τη δράση στη οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν 30 προσφυγόπουλα 6-12 ετών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

Η ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ με τον πρόεδρο κ. Άρη Κουλούρη και τη συντονίστρια της δράσης καιμέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΗ κ. Βίκυ Δημητρακοπούλου.
O Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης με τον Δήμαρχο κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ και τον
Αντιδήμαρχο κ. Λάμπη Δημόπουλο.
O Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Ενωσιακό Προπονητή κ.Αντώνη Χρυσανθακόπουλο και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αριστείδη Παναγιωτόπουλο , που είχε εντάξει – φιλοξενήσει τα εν λόγωπροσφυγόπουλα στις δράσεις του Φεστιβάλ ΟΛΥΜΠΙΑ 2017
Σημαντική προσφορά από το Συντονιστή των δομών του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων (LM Village) κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, το Διαιτητή Ποδοσφαίρου κ. Πέτρο Μποσινάκη που διεύθυνε τον αγώνα ποδοσφαίρου καθώς και τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) κ. κ.
Μohamed Βelhedi και Σάκη Καβουρά.

Όλη η επικαιρότητα