Εκπαίδευση Ηλεία

Για έκτη φορά στην έκθεση ‘ΣΕΝ’ το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Κέρδισε τις εντυπώσεις το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, το οποίο εκπροσώπησε την Ηλεία στην 11η Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε από το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) στο ‘The Mall Athens’.

Το σχολείο συμμετέχει ανελλιπώς στη συγκεκριμένη έκθεση και κάθε χρόνο ξεχωρίζει με την παρουσία του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα από τα ελάχιστα δημόσια σχολεία της χώρας που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση, καθώς η πλειοψηφία είναι ιδιωτικά.

Οι μαθητές μετατρέπονται σε ‘επιχειρηματίες’ και περνούν από τη θεωρία στην πράξη, καθώς οργανώνουν και λειτουργούν την δική τους ‘Εικονική Επιχείρηση’, την οποία και παρουσίασαν στην έκθεση, κεντρίζοντας μάλιστα το ενδιαφέρον την επιτροπής αξιολόγησης καθώς αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο στο περίπτερο του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας!

Καινοτομία

Το σχολείο φέτος δημιούργησε την Εικονική Επιχείρηση ‘Αρωματικός Κήπος’ με την συμμετοχή 25 μαθητών των ειδικοτήτων Οικονομίας και Διοίκησης και Γεωπονίας της Β’ Λυκείου και τη συμμετοχή πέντε καθηγητών, ενώ η διάρκειά του είναι από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Μάιο του 2017.

Πρόκειται για μία καινοτόμο επιχείρηση παραγωγής και πώλησης αρωματικών φυτών και βοτάνων, τα οποία παράγονται από τους μαθητές στα θερμοκήπια του σχολείου με ιδία μέσα.

Η καινοτομία στη συγκεκριμένη επιχείρηση έγκειται στη διατήρηση των φυτών, τα οποία συσκευάζονται σε διάφανη μεμβράνη, εμποτισμένα με φυτικό διάλυμα πηκτικής ουσίας (ζελατίνη) , που τα διατηρεί και τα φροντίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να γίνει μεταφύτευση σε λαχανόκηπο.  Επίσης, το μειωμένο κόστος μεταφοράς, συντήρησης και αποθήκευσης του προϊόντος, είναι ιδανικό για μια αγροτική μονάδα εκμετάλλευσης θερμοκηπίων ή για μεγαλύτερες γεωργικές εκτάσεις.

Οι μαθητές με τη βοήθεια των καθηγητών τους οργάνωσαν την επιχείρηση από το πρώτο βήμα, έγιναν ουσιαστικά μικροί επιχειρηματίες, εφάρμοσαν στην πράξη αυτά που γνωρίζουν στη θεωρία και κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα στην έκθεση ΣΕΝ. Μάλιστα, σε ενάμιση περίπου μήνα που θα εκδοθούν τα αποτελέσματα θα γνωρίζουν εάν πέτυχαν και κάποια διάκριση. Στην παρουσίαση του περιπτέρου στην Αθήνα συμμετείχαν έξι μαθητές και δύο καθηγητές, ο γεωπόνος Παναγιώτης Κουκουμτζής και ο οικονομολόγος Γιάννης Μανδραβέλης.

Όλη η επικαιρότητα