Περιβάλλον

«Για εμάς και τους μαθητές που θα μας διαδεχτούν!»

dendrofyteush.jpg
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας πήραν τις αξίνες, τα φτυάρια και τα ποτιστήρια τους, «πρασινίζοντας» και ομορφαίνοντας το προαύλιο του σχολείου τους. Η δενδροφύτευση του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας ξεκίνησε πέρυσι, με την τοποθέτηση 200 φυτών, δέντρων, λουλουδιών, θάμνων κ.α., ενώ το πρόγραμμα της φετινής σχολικής χρονιάς περιλαμβάνει τη φύτευση άλλων… 400 φυτών!

«Θέλουμε καταρχήν να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, το αρμόδιο τμήμα του και την γεωπόνο του δήμου κα. Κοσιάβελου για τη βοήθειά τους» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας κ. Κώστας Κωνσταντούλας και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε τη δενδροφύτευση από πέρυσι και συνεχίζουμε φέτος, ενώ συνολικά θα φυτευτούν 600 φυτά, λουλούδια, δέντρα και θάμνοι. Τα 200 μπήκαν πέρυσι και όλα τα υπόλοιπα θα μπουν φέτος. Όλες οι εργασίες καθώς και η συντήρηση και η περιποίηση γίνεται από μαθητές στα πλαίσια των περιβαλλοντικών προγραμμάτων του σχολείου. Συμμετέχουν παιδιά από όλες τις τάξεις που δείχνουν μεγάλη υπευθυνότητα στο έχουν που έχουν αναλάβει». Τέλος, ο κ. Κωνσταντούλας είπε: «Τα παιδιά έχουν κατανοήσει απόλυτα το πόσο σημαντικό είναι το περιβάλλον και ιδιαίτερα το κομμάτι που αφορά το πράσινο και πιστεύω ότι θα τα βοηθήσει και στο μέλλον, σε όποιο επάγγελμα αποφασίσουν να ακολουθήσουν, να έχουν τις ίδιες περιβαλλοντικές ανησυχίες».

«Θα το χαίρονται οι επόμενοι μαθητές, μπορεί και τα παιδιά μας!»

«Στόχος μας είναι να κάνουμε το σχολείο μας πιο όμορφο, γεμάτο δέντρα και φυτά που μετά από εμάς, θα τα χαίρονται και θα τα περιποιούνται οι μαθητές που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια, μετά από εμάς. Κάνουμε κάτι που θα αντέξει στον χρόνο συμβάλλοντας παράλληλα και στο περιβάλλον» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο μαθητής Θοδωρής Αναστασόπουλος ενώ ο συμμαθητής του Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να ομορφύνουμε το σχολείο μας και για εμάς τους ίδιους, αλλά και όλους τους μαθητές που θα μας διαδεχτούν στα επόμενα χρόνια. Είναι μια δουλειά που όχι μόνο μας κουράζει, αλλά μας ευχαριστεί και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα». Τέλος, ένας ακόμα μαθητής του σχολείου, ο Τάσος Μπουσάι είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Εμείς, ίσως δεν προλάβουμε να δούμε τα δέντρα και τα φυτά να έχουν μεγαλώσει. Μπορεί όμως μετά από χρόνια στο σχολείο αυτό να έρχονται τα παιδιά μας και να τα απολαμβάνουν. Παρά την κούραση κάνουμε κάτι που πραγματικά αξίζει».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα