Αθλητισμός Ηλεία

Για πρώτη φορά επί κοντώ στην Αρχαία Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

Αύριο Κυριακή 12 Ιουνίου η Αρχαία Ολυμπία υποδέχεται σπουδαίους αθλητές στο street pole vault, μίτινγκ της κατηγορίας challenger του continental tour που διοργανώνει ο 4ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Εμμανουήλ Καραλής για πρώτη φορά.

Το ιστορικό μέρος της Αρχαίας Ολυμπίας μεταμορφώνεται σε ένα event του επί κοντώ όπου το παρόν θα δώσουν μεγάλοι αθλητές σε ένα ξεχωριστό αγώνα.

Στο Fly Olympia ο Έλληνας πρωταθλητής με ατομικό ρεκόρ 5.81μ και φετινό 5.61μ, θα υποδεχτεί τα αδέρφια Τιμπό και Μάτιου Κολέ (Γαλλία). Ο Τιμπό ήταν χάλκινος στο ευρωπαϊκό Κ23 το 2019 και έχει ατομικό ρεκόρ 5.81μ ενώ ο Μάτιου έχει 5.74μ.

Ο Πολωνός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 και πρωταθλητής Ευρώπης 2019, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι, θα είναι και αυτός παρών στην Αρχαία Ολυμπία, όπως επίσης και ο Αυστραλός, Κέρτις Μάρσαλ, κάτοχος του κοινοπολιτειακού τίτλου, 7ος στο παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι με ατομικό ρεκόρ 5.87μ και ο Χάρι Κόπελ (Βρετανία), 7ος στο Τόκιο και κάτοχος του εθνικού ρεκόρ με 5.85μ.

Με την συμμετοχή τους θα τιμήσουν το event και ο χάλκινος στο ευρωπαϊκό το 2016, Ρόμπερτ Ρενέρ (Σλοβενία) με ατομικό ρεκόρ 5.70μ, Άντριου Ίργουιν (ΗΠΑ) με 5.88μ και ο Νέιτ Ρίτσαρτζ (ΗΠΑ) με 5.75μ.
Επίσης θα αγωνιστούν οι Έλληνες Γιάννης Ρίζος, ο οποίος φέτος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ 5.50μ και ο Πέτρος Χάτζιου με ατομικό ρεκόρ στα 5.55μ.

Πρόκειται για το τελευταίο street pole vault event μετά από αυτό της Καλαμάτας καθώς αυτό της Αθήνας δε θα γίνει λόγω έλλειψης συμμετοχών ελίτ αθλητών αλλά και για οικονομικούς λόγους.

Όλη η επικαιρότητα