Διάφορα

Για τέταρτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία ο Μάρκες

Ακούστε το άρθρο

Ένας τρομερός Ντάνι Πεδρόσα δεν το παράτησε στιγμή και στον τελευταίο γύρο πέρασε τον Γιοάν Ζάρκο και νίκησε μέσα στο «σπίτι» του. Δίκαιος πρωταθλητής ο Μαρκ Μάρκες. Άτυχος ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, δεν άντεξε την τρομερή πίεση και έπεσε ενώ ήταν 3ος εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς επιφύλασσε ξεχωριστές συγκινήσεις για όλους. Οι φίλοι του Μάρκες γιόρτασαν το 4ο του πρωτάθλημα και μια ηρωική στιγμή «μη πτώσης», που απολαύσαμε όλοι, οι φίλοι του Πεδρόσα και όλοι οι συμπατριώτες του χάρηκαν μια άξια νίκη του συμπαθητικού μικρόσωμου Ισπανού. Οι φίλοι του πολλά υποσχόμενου Ζάρκο τον είδαν να οδηγεί σχεδόν όλον τον αγώνα και και έχει σοβαρές ελπίδες για τη νίκη, τερματίζοντας τελικά 2ος και τέλος οι φίλοι της Ducati, κατά τη διάρκεια του αγώνα, πέρασαν από τον παράδεισο στην κόλαση μέσα σε έναν γύρο. Διατήρησαν της ελπίδες τους για ένα… θαύμα, είδαν «οδηγίες» από την ομάδα και αδιαφορία από τον έναν οδηγό τους και την κατάρρευση της ψυχολογίας του άλλου οδηγού τους και διεκδικητή του πρωταθλήματος και με τους δύο τελικά να πέφτουν στον ίδιο γύρο.

Ήταν ένας αγώνας διαφήμιση για το MotoGP που άφησε σε όλους όσους τον είδαν μια γλυκιά γεύση για το πόσο ενδιαφέρον είναι αυτό το πρωτάθλημα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Μάρκες να στρίβει πρώτος και τον Ζάρκο με τον Πεδρόσα να ακολουθούν πίσω του. Μάχες είχαμε στις πίσω θέσεις με τον Ιανόνε να χάνει συνεχώς έδαφος και τις δύο Ducati να ανεβαίνουν στην 4η και 5η θέση. Το γκρουπ των πέντε πρωτοπόρων, Ζάρκο, Μάρκες, Πεδρόσα και Λορένθο-Ντοβιτσιόζο για 24 γύρους είχε κάνει διαφορά από όλους τους επόμενους.

Ο Ντοβιτσιόζο πίεζε τον Λορένθο αλλά ο Ισπανός απροκάλυπτα (και δίκαια για πολλούς) δεν τον άφηνε να περάσει. Η ομάδα του έβγαζε πινακίδες, του έστελνε κωδικοποιημένα μηνύματα αλλά ο Λορένθο δεν έκανε στην άκρη να δώσει την ευκαιρία στον Ντοβιτσιόζο να πιέσει.

Στον 20 γύρο ο Μάρκες αποφάσισε να περάσει τον Ζάρκο, αλλά ο Γάλλος αμύνθηκε ξαναπερνώντας τον. Στον επόμενο γύρο ο Μάρκες πέρασε, αλλά στο τέλος της μεγάλης ευθείας έχασε τα φρένα και έπεσε… δίχως να πέσει!!!! χάνοντας 4 θέσεις, μένοντας στην 5η θέση. Ο Ζάρκο έμεινε πρώτος με 2ο τον Πεδρόσα, 3ο τον Λορένθο, 4ο κολλημένο πίσω του τον Ντοβιτσιόζο και 5ο τον Μάρκες που μετά την παραλίγο πτώση έδειχνε πιο χαλαρός και άνετος καθώς πλέον δεν πίεζε.

Στον 36ο γύρο, μόλις 4 γύρους πριν το τέλος χτύπησε η καταστροφή για την ομάδα της Ducati. Πρώτα ο Λορένθο και μερικές στροφές μετά ο Ντοβιτσιόζο έπεσαν… χρίζοντας πρωταθλητή αυτόματα τον Μαρκ Μάρκες.

Στον τελευταίο γύρο η μάχη του Πεδρόσα με τον Ζάρκο έγινε πιο έντονη και 2 στροφές πριν το τέλος ο Καταλανός πέρασε τον Γάλλο για να πετύχει μια εμφατική νίκη εμπρός στους συμπατριώτες του.

Ήταν ένας υπέροχος αγώνας που τα είχε όλα, με αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα