Ηλεία

Για την εθελοντική προσφορά βραβεύτηκε η Δ. Αυγερινοπούλου στην «Πρώτη βραδιά εθελοντισμού» του Δήμου Πύργου

Η κα Αυγερινοπούλου ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στην έκτακτη ανάγκη που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στο Νομό μας
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η «Πρώτη βραδιά Εθελοντισμού» στην Ηλεία, όπου τιμήθηκαν οι εθελοντικές ομάδες που προσέφεραν ανιδιοτελώς την αγάπη και τη βοήθειά τους προς το συνάνθρωπο και στήριξαν με πράξεις και έργα όλους όσους έχουν ανάγκη. Η διοργάνωση με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Απόλλων» από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου με Επικεφαλής τον κ. Γιάννη Πλεμμένο.

Μεταξύ των βραβευόμενων ήταν και η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τόσο για την προσωπική της συνεισφορά προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, όσο και για την στήριξη των ίδιων των εθελοντών, κατά την πολυήμερη προσπάθειά τους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του Αυγούστου του 2021 στις περιοχές του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η κα Αυγερινοπούλου ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στην έκτακτη ανάγκη που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στο Νομό μας, και πέραν των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών της προς την Κυβέρνηση, στάθηκε στην πράξη στο πλευρό των πυροπλήκτων, προσφέροντάς τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ποσό διανεμήθηκε για τη κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων σε ρουχισμό, αλλά και τη διαμονή συμπολιτών μας σε καταλύματα, μετά την εκκένωση των χωριών τους, όπου υπήρχε ανάγκη. Η κα Αυγερινοπούλου υπήρξε αρωγός προς το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς ενίσχυσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηλείας με λάστιχα πυρόσβεσης, ελαστικά αυτοκινήτων κ.α. κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ενώ προέβλεψε και για τους εθελοντές, προσφέροντάς τους σειρά γευμάτων.

Η κα Αυγερινοπούλου, μετά την απονομή του βραβείου για την προσφορά της στον Εθελοντισμό από τον Αντιδήμαρχο, κ. Μαρίνο Αχτύπη, δήλωσε:
«Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και μεγάλη τιμή για εμένα να με βραβεύει ο Πύργος, η πόλη μας και πρωτεύουσα του Νομού μας. Έπραξα και εγώ, όπως πολλοί συμπολίτες μας, το αυτονόητο, προσφέροντας βοήθεια τη στιγμή και σε όσους το είχαν ανάγκη. Θα ήθελα να απευθύνω τα συγχαρητήριά μου σε όλες τις εθελοντικές ομάδες και τους ενεργούς πολίτες που στήριξαν σε δύσκολες στιγμές το κοινωνικό σύνολο με πράξεις εθελοντισμού. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά και τους συνεργάτες μου που βρέθηκαν μαζί μου στην πρώτη γραμμή, στη διανομή τροφίμων και ρούχων, στη μεταφορά πυροπλήκτων και ειδών πυρόσβεσης. Ο εθελοντισμός είναι πρώτα από όλα μια δράση συλλογική.

Ο εθελοντισμός ως στάση ζωής με έχει καθορίσει εδώ και χρόνια, όταν μετά τις πυρκαγιές του 2007, όπου καταστράφηκαν χωριά, αγροτικές και δασικές περιοχές του Νομού μας και χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, είχα συμμετάσχει στη διαδικασία ανασυγκρότησης της περιοχής μας ως εθελόντρια και κατάλαβα ότι υπάρχει ανάγκη στήριξης μιας πυρόπληκτης περιοχής, όχι για μια ή δύο εβδομάδες μετά τις πυρκαγιές, αλλά για πολύ περισσότερο χρόνο. Αυτές οι «πληγές» δεν έχουν κλείσει ακόμα και σήμερα, και λόγω της κλιματικής κρίσης, η περιοχή μας παραμένει ευάλωτη και υφίσταται ακόμη τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Χρειάζεται, συνεπώς, θωράκιση και είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε και να κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

«Βρίσκομαι δίπλα στο πλευρό σας για ό,τι με χρειαστείτε. Ένας για όλους και όλοι για έναν!» δήλωσε η Βουλευτής προς τους συμπολίτες της εμφανώς συγκινημένη και με πνεύμα αλληλεγγύης.

Όλη η επικαιρότητα