Ηλεία

Γιάννα Παναγοπούλου: «Κάποιος να απαντήσει…» – Τι αναφέρει για την υπόθεση της Δώρας απ’ το Βαρθολομιό

Η ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 27ΧΡΟΝΗΣ – Η ΚΟΠΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…

Θα φέρω την οικογένεια σε επαφή με τη δικαιοσύνη που θα διερευνήσει την υπόθεση και θα δει πραγματικά τι έφταιξε… Πως αυτό το κορίτσι μπήκε όρθιο και υγιέστατο και σήμερα χαροπαλεύει στο κρεβάτι της εντατικής…

Με τα παραπάνω λόγια παραχώρησε χθες συνέντευξη στην εκπομπή «ΕΡΤικά… Εριστικά» της ΕΡΤ Πύργου η γνωστή ποινικολόγος Ιωάννα Παναγοπούλου, που βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας και παρακολουθεί την εξέλιξη σχετικά με τη δραματική πορεία της 27χρονης Δώρας από το Βαρθολομιό. Της νεαρής γυναίκας που γέννησε σε Νοσοκομείο της Αχαΐας ένα υγιέστατο αγοράκι, αλλά δεν μπόρεσε να το πάρει στην αγκαλιά της καθώς από το κρεβάτι της γέννας βρέθηκε στο κρεβάτι της εντατικής, δίνοντας «μάχη» για τη ζωή της.

Η ίδια απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Είναι από τις πιο θλιβερές περιπτώσεις. Βλέπεις πως η ζωή μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου μπορεί να μετατρέψει την ευτυχία σε δυστυχία. Αλλάζει άρδην η ζωή και εξελίσσεται τραγικά. Είναι πολύ κρίσιμες αυτές οι ώρες. Μίλησα με την οικογένεια και σήμερα το πρωί και είμαι διαρκώς σε επικοινωνία μαζί τους. Είναι κρίσιμες οι ώρες και οι στιγμές για να πούμε περισσότερα πράγματα. Η κατάσταση της υγείας της είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη. Μακάρι να γίνουμε μάρτυρες ενός θαύματος».

Να βρούμε την αλήθεια

Ακολούθως, αναφερόμενη ακριβώς και στη δική της παρέμβαση, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Την υπόθεση αυτή δεν τη διερευνώ εγώ. Εγώ είμαι ο δίαυλος για να την ερευνήσει η δικαιοσύνη. Σα νομικός σύμβουλος της οικογένειας, σα συνήγορος, είμαι ο άνθρωπος που θα φέρω την οικογένειά σε επαφή με τη δικαιοσύνη, που θα διερευνήσει την υπόθεση και θα δει πραγματικά την αλήθεια, να δει τι έφταιξε. Πως αυτό το κορίτσι μπήκε όρθιο και υγιέστατο, σήμερα χαροπαλεύει στο κρεβάτι της εντατικής. Από κει και έπειτα το τι συνέβη κανείς μας δεν το ξέρει αυτή τη στιγμή και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το πούμε».

Όφειλαν μια απάντηση

«Εάν η οικογένεια είχε μία συγκεκριμένη απάντηση για το τι συνέβη στο κορίτσι, πιστέψτε με ότι εγώ θα ήμουν περιττή αυτή τη στιγμή και δε θα μιλούσαμε για αυτή την υπόθεση. Η οικογένεια πραγματικά έχει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Δώρας και μέχρι στιγμής το νοσοκομείο δεν έχει δώσει κάποια επίσημη εκδοχή. Και σκεφτείτε ότι αυτό το κορίτσι βρίσκεται διασωληνωμένο περισσότερες από 10 μέρες. Όφειλαν στην οικογένεια έστω να έχουν δώσει μία συγκεκριμένη απάντηση».

Διάψευση της εμπιστοσύνης

Η κα. Παναγοπούλου έδωσε έμφαση και στην εμπιστοσύνη που έδειξε η 27χρονη σε Δημόσιο Νοσοκομείο για να γεννήσει, παρά το γεγονός ότι είχε όλη την οικονομική δυνατότητα να πάει σε ιδιώτη. Ειδικότερα σημείωσε: «Αλλά θέλω να σας σημειώσω σχετικά με αυτό που είπατε για το δημόσιο σύστημα υγείας, ξέρετε ότι είναι πολύ τιμητικό ένα νεαρό ζευγάρι ενώ έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει σε ένα ιδιωτικό μαιευτήριο, επέλεξε να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Και ξέρετε γιατί έγινε αυτό; Γιατί πραγματικά μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού, μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, αυτή η νεαρή κοπέλα εμπιστεύτηκε και τονώθηκε η πίστη της απέναντι στο σύστημα υγείας που σαφέστατα είναι πολύ ισχυρό πλέον, αλλά δυστυχώς η υπόθεση της Δώρας είναι μία υπόθεση με άσχημη εξέλιξη».

Ηλεία: Ώρες αγωνίας για την 27χρονη Δώρα – Στην εντατική λίγες ώρες μετά την γέννα

Όλη η επικαιρότητα