Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Ήρθε η ώρα της νέας γενιάς»

Ακούστε το άρθρο

Φρέσκιες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις από τον Γιάννη Αργυρόπουλο που καταχειροκροτήθηκε από τους εκατοντάδες φίλους του

Η μεγάλη δυναμική που αναπτύσσει ημέρα με την ημέρα μέσα στην κοινωνία του δήμου Πύργου η παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» επιβεβαιώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στη χθεσινή εκδήλωση για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ίδρυση της παράταξης. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του δήμου και κάθε ηλικίας κατέκλυσαν την αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, ενώ πολλοί παρέμειναν στον χώρο του φουαγιέ, όπου είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Στη μεστή ομιλία του ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Αργυρόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις εκλογές του Μαίου «φτάνει η ώρα για τη μεγάλη ανατροπή στο δήμο Πύργου». Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων στην εκδήλωση. Στη νέα γενιά και στις πολιτικές που πρέπει να ασκήσει ο δήμος ώστε να επιστρέφουν στον τόπο τους οι νέοι επιστήμονες, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο Γιάννης Αργυρόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου τόνισε στην ομιλία του ότι ποτέ δεν υπήρξε επαγγελματίας πολιτικός. «Για μένα η ενασχόληση με τα κοινά είναι συνυφασμένη με την προσφορά και την ανιδιοτέλεια, μακριά από την μικροπολιτική, τις πελατειακές σχέσεις, και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.»

Ο κ. Αργυρόπουλος ανέπτυξε πτυχές του προγράμματος του επισημαίνοντας:

«Εμείς θέλουμε να αναμετρηθούμε με τα δύσκολα και για αυτό θα αγγίξουμε θέματα που δεν τόλμησαν ποτέ όσοι διαχειρίστηκαν τα τοπικά πράγματα τα τελευταία χρόνια.

Επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναπτυξιακή πορεία που πρέπει και μπορεί να ανακτήσει ο Δήμος Πύργου. Και δεν νοείται ΑΝΑΠΤΥΞΗ χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο χωρικής στρατηγικής βασισμένο σε όρους και βιώσιμης κοινωνικής και αστικής συνοχής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα υλοποιήσουμε και για το παραλιακό μας μέτωπο. Μέσα από την παραχώρηση και νομιμοποίηση των παραλιακών κτισμάτων, τη δημιουργία πρότυπων παραλιακών οικισμών, την δημιουργία νέων οικοπέδων και την αξιοποίηση της ελεύθερης γης για κοινόχρηστους χώρους. Αυτός είναι ο πρώτος και βασικός μας στόχος. Τις επόμενες μέρες ξεκινάμε τη διαβούλευση με τους παραλιακούς συλλόγους και τους θεσμικούς φορείς για να καταρτίσουμε μια ολοκληρωμένη και υλοποιήσιμη πρόταση.»

Όσον αφορά τις άλλες προτεραιότητες που θέτει, υπογράμμισε:

             Για το Περιβάλλον προτεραιότητα μας είναι ηΠροστασία και αξιοποίηση του οικοσυστήματος του Αλφειού με την μετακίνηση των δεμάτων απορριμμάτων που βρίσκονται εκεί σταθμευμένα χρόνια. Και ο  Επαναπλημμυρισμός τμήματος της λίμνης Μουριάς

             Η σταδιακή Αναβάθμιση της ανατολικής πλευράς της πόλης με την Ανάπλαση των εισόδων Αλφειού – Ολυμπίων – Λαμπετίου και ταυτόχρονη διάνοιξη της Περιμετρικής οδού.

             Είναι στοίχημα για εμάς η δημιουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τρία τμήματα με κατεύθυνση στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.

             Θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό για την ίδρυση ενός βιοτεχνολογικού – επιχειρηματικού πάρκου με την ταυτόχρονη λειτουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Επιταλίου που θα δίνει κίνητρα για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θα συμβάλει στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων μας. Και βέβαια την θα εξετάσουμε την αξιοποίση του αεροδρόμιου Επιταλίου για την άμεση μεταφορά των αγροτικών προιόντων στις αγορές του εξωτερικού.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν αναφέρθηκε στα τρία ιδρυτικά μέλη της παράταξης Αντώνη Βαγγόπουλο, Σάκη Μπελόκα και Τάση Φάμελο που έχουν φύγει από τη ζωή. «Η σκεψη μου και η αγάπη μου θα τους συνοδεύει για πάντα» τόνισε συγκινήμενος

Τον επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» προλόγισαν  ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αλέξης Καράμπελας και ο απόφοιτος τη Σχολής Γεωπονίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργος Καλαντζής. Επίσης ποίημα ανέγνωσε ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Κώστας Πέππας.

Γιάννης Αργυρόπουλος: Η ομιλία του για τα 5 χρόνια «Όραμα Δημιουργίας»

Όλη η επικαιρότητα