Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Καταλυτική η συμβολή Γερμανού στη λύση του προβλήματος των σκουπιδιών»

Το Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανό επισκέφθηκε σήμερα (15-3) ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Όραμα Δημιουργίας» και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, συνοδευόμενος από τους Θοδωρή Κόρδα Δημοτικό Σύμβουλο και Νικόλαο Ζαχαριάδη Θεολόγο – Συγγραφέα.

Παρά το γεγονός ότι ο  σκοπός της επίσκεψης ήταν εθιμοτυπικός, η ημίωρη συζήτηση που είχαν περιστράφηκε και σε θέματα που αφορούν το δήμο καθώς είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Ηλείου ποιμενάρχη για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστό ότι ο Σεβασμιότατος εκτός από το σπουδαίο ποιμαντικό έργο του έχει να επιδείξει και μια ουσιαστική προσφορά στην τοπική μας κοινωνία. Αυτό επιβεβαιώνεται από τους προυπολογισμούς και τους απολογισμούς που καταθέτει κάθε χρόνο η Μητρόπολη Ηλείας. Η συνεισφορά του για τη φιλοξενία φοιτητών στον Πύργο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, η ενίσχυση απόρων οικογενειών και αρίστων μαθητών, η λειτουργία γηροκομείων, οι παρεμβάσεις του για την κοινωνική ένταξη των Ρομά είναι σε όλους μας γνωστά. Όπως γνωστή είναι και η καταλυτική συμβολή του στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των σκουπιδιών καθώς αν δεν είχε παραχωρηθεί το οικόπεδο της Τριανταφυλλιάς στο ΦΟΔΣΑ, από το 1990, τώρα δεν θα μιλούσαμε για μόνιμη λύση με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του εργοστασίου. Είναι εύλογο ότι εφ’ όσον η κοινωνία του Πύργου μας εμπιστευθεί να διοικήσουμε το δήμο η συνεργασία μας θα είναι  στενή και αποτελεσματική»

Από την πλευρά του ο κ. Γερμάνος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο, υπενθυμίζοντας τη γνωστή ρήση του Πλάτωνα «Ή οι φιλόσοφοι να γίνουν άρχοντες ή οι άρχοντες, φιλόσοφοι», για να διοικηθεί ο δήμος σωστά.

Όλη η επικαιρότητα