Ηλεία

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Το Μουσείο εκπέμπει… SOS»

Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Λιατσής αντί για προεκλογικές φιέστες ας ενδιαφερθεί
για πρόσληψη προσωπικού

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Όραμα Δημιουργίας» και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θλίψη και ταυτόχρονα οργή  προκαλεί η είδηση ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου είναι από την προηγούμενη Κυριακή κλειστό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παραμένει άγνωστο αν και πότε θα ξαναγίνει επισκέψιμο, λόγω έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία του. Aποτελεί μια ακόμη ήττα για την πόλη και για το δήμο μας, ενώ τινάζει στον αέρα όλο το αφήγημα της Δημοτικής Αρχής για προσέλκυση τουριστών στον Πύργο. Ήρθε μάλιστα μια μέρα μετά την προεκλογική  φιέστα της Δημοτικής Αρχής στη Δημοτική Αγορά, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των εξαίρετων συμπολιτών μας Γιάννη και Διονυσίου Τσολάκου.

Καλούμε το δήμαρχο κ. Γαβρίλη Λιατσή αντί να αναλώνεται σε μια,  άνευ ουσιαστικής αξίας,  εμμονική επιχείρηση επιβολής των λεωφορείων ανοικτού τύπου για μεταφορά τουριστών από το Κατάκολο στον Πύργο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση επαναλειτουργία του Μουσείου που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Παράλληλα ας φροντίσει για την ασφαλή και εύκολη πρόσβαση των τουριστών στο μουσείο με τη δημιουργία θέσεων παρκινγκ στον περιβάλλοντα χώρο, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιπλέον καλούμε τους βουλευτές του νομού να ασκήσουν πίεση στο Υπουργείο Πολιτισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου μας. Το οφείλουν στην ιστορία και στον πολιτισμό του τόπου μας»

Όλη η επικαιρότητα