Αρθρογραφία

Γιάννης Μποζίκας: “Επίκεντρο των εξελίξεων στο πολιτικό και κοινωνικό στίβο η Καλαμάτα – Το επόμενο Μεγάλο Στοίχημα

Ακούστε το άρθρο
ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ των εξελίξεων αποτελεί τους τελευταίους μήνες η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με αποκορύφωμα τα εγκαίνια του Νέου Δημοτικού μεγάρου όπου υπουργοί απέδωσαν το πολιτικό στίγμα των προθέσεων της Πολιτείας για το επόμενο διάστημα, πάντα με την παρουσία του ανώτατου Πολιτειακού άρχοντα με τον Δήμο να πρωτοστατεί.
Παρά την οικονομική δυσπραγία η Καλαμάτα απέδειξε ότι συγκεντρώνει τα βλέμματα της πολιτικής ατζέντας καθώς αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με ένα κτίριο που στεγαζόταν το παλιό Νοσοκομείο, να εξακτινώνει σήμερα την διάσταση της αναμόρφωσης στον πολεοδομικό ιστό μιας μεγάλης πόλης. Η αξία μιας πόλης που μεταμορφώνεται προς το καλύτερο συμπληρώνεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία, τον Δήμο με αναπλάσεις αλλά και τις συλλογικότητες που ομορφαίνουν την πόλη με δράσεις και πρωτοβουλίες.
Πανελλαδικό ενδιαφέρον στο πολιτικό γίγνεσθαι
Στο πολιτικό στίβο η διαρκή παρουσία του συμπατριώτη μας Προέδρου της Δημοκρατίας δεν περνά απαρατήρητη σε πληθώρα εκδηλώσεων και συλλογικών δράσεων για τους πολίτες όπως η νέα μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά και την προσιτή παρουσία του προέδρου με τους πολίτες, κάτι που δεν συναντάμε συχνά στον πολιτικό βίο της χώρας.
Η αρχόντισσα όμως της Μεσσηνίας μετά τα νέα μεγάλα οδικά έργα, τα νέα ξενοδοχεία με επενδύσεις που ετοιμάζονται, αποτελεί ταυτόσημη παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι. Πρωθυπουργοί έχουν προσέλθει στην πόλη κατά την διάρκεια μεγάλων γεγονότων, ενώ στα εγκαίνια του Δημαρχείου, οι υπουργοί που καθορίζουν την ταυτότητα της Κυβέρνησης προέβησαν σε δηλώσεις για πληθώρα θεμάτων, με καθοριστικό στίγμα την ιστορική παρουσία του τόπου, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό κι όχι μόνο.
Το επόμενο στοίχημα είναι η νέα γενιά
που πρέπει να οδηγησει το όραμα του αύριο
Η Καλαμάτα θα καθορίζει τις εξελίξεις οδηγώντας σε νέες εποχές αν καταφέρει να αλλάξει την μορφή της πόλης η νέα γενιά. Αν απεγκλωβιστούν κι άλλες δημιουργικές δυνάμεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της. Δικαιολογημένα η Μεσσηνία μαζί με την πρωτεύουσα αποτελεί το επόμενο μεγάλο τουριστικό αναγνωρίσιμο προιόν. Καιρός είναι να το αξιοποιήσει η πόλη. Με ισότητα, σεβασμό στην κουλτούρα, με ανάδειξη του πολιτιστικού, κοινωνικού μωσαικού της. Αυτό θα είναι εξάλλου και το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την επόμενη Δημοτική αρχή. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα