Αθλητισμός Ηλεία Μπάσκετ

Γιάννης Ελευθεριάδης: Ο δάσκαλος της… Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ

Ακούστε το άρθρο

Μαθητές και δάσκαλοι αισθάνονται περήφανοι που στο…ρόστερ  των δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδος είναι και ένας από τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στο μπάσκετ , ο Γιάννης Ελευθεριάδης.

«Κυρία να του πείτε του δασκάλου μας να μας μάθει μπάσκετ» έλεγαν το πρωτάκια στην δασκάλα τους κ. Διαμάντω Παπαδοπούλου  η οποία συνεχάρη  όπως και άλλοι, τον συνάδελφό της για την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας  η οποία προκρίθηκε για το Παγκόσμιο κύπελλο στην Κίνα.

Ο δάσκαλος και ένας από τους συντελεστές της επιτυχίας της Εθνικής Ομάδας, που επέστρεψε στο σχολείο την περασμένη Παρασκευή, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και η οικογένειά του είναι συμπαραστάτης στον δύσκολο αγώνα του.

«Αδημονώ να έρθω στο σχολείο»

Συναντήσαμε τον βοηθό προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Ανδρών στο  μπάσκετ και βοηθό προπονητή στον Προμηθέα Πατρών στην Α1 basket league  κ. Γιάννη Ελευθεριάδη στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδος και είχαμε μια συζήτηση μαζί του. Στην ερώτησή μας για τα δικά του συναισθήματα μετά την σπουδαία διάκριση της Εθνικής Ελλάδας καθώς και για το  πως τον υποδέχθηκαν οι  συνάδελφοί του δάσκαλοι στο σχολείο ο κ. Ελευθεριάδης απάντησε: «Τα  δικά μου συναισθήματα είναι τα ίδια κάθε φορά που έρχομαι στο σχολείο. Δηλαδή αδημονώ μπορώ να πω να έρθω σε επαφή με τα παιδιά, να δουλέψω μαζί τους και να τα δω να χαμογελούν και να περνούν όμορφα. Τώρα από κει και πέρα όσον αφορά τους συναδέλφους , οι συνάδελφοι μου έχουν δείξει από την πρώτη στιγμή ότι έχουν αγκαλιάσει όλη μου την προσπάθεια όσον αφορά την Εθνική Ομάδα και κάθε φορά προσπαθούν να μου κάνουν το έργο μου ακόμη πιο εύκολο και πάντα τους βλέπω ότι είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που βρίσκονται κοντά μου»

«Οι μαθητές αγαπούν την Εθνική»

Στην ερώτησή μας για το πώς τον αντιμετώπισαν οι  μικροί μαθητές που πληροφορήθηκαν από τους δασκάλους τους ότι είστε ένας από τους προπονητές της Εθνικής Ελλάδος που συνετέλεσαν ουσιαστικά στη διάκρισή της , ο κ. Ελευθεριάδης απάντησε: «Οι μικροί μαθητές σίγουρα  και από τη στιγμή που ασχολούμαστε και με ένα δημοφιλές άθλημα όπως είναι το μπάσκετ, έρχονται ακόμη πιο κοντά και δεν θεωρώ ότι είναι προς το πρόσωπό μου αλλά είναι προς την Εθνική ομάδα η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται στο top 10  του παγκόσμιου μπάσκετ»

«Μπράβο σε παίκτες και μαθητές»

Στην ερώτηση ποια είναι η εκτίμησή του για την πορεία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ το επόμενο διάστημα ο βοηθός προπονητής απαντά: «Σίγουρα το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για μας , θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ, από την στιγμή που θα έχουμε και την προσθήκη των παιδιών από το ΝΒΑ όπως του Γιάννη Αντετοκούμπο αλλά και των παιδιών που λείπανε από την Euro league, θεωρώ ότι θα έχουμε αξιόμαχη ομάδα και  θα κοιτάξουμε να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι όσο γίνεται πιο ψηλά. Θέλω να πω ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό που κάνουμε εμείς , τα περισσότερα κάνουν οι παίκτες  και το ίδιο πράγμα και στο σχολείο δηλαδή οτιδήποτε κάνουμε αυτό το υλοποιούν τα παιδιά. Οπότε έχουμε ένα μπράβο από την μεριά του Αθλητισμού  στους παίκτες μας και ένα μπράβο από την μεριά του σχολείου στα παιδιά μας»

Τέλος ο κ. Γιάννης Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στους σπουδαίους συνεργάτες του στην Εθνική Ομάδα: «Επικεφαλής προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών μπάσκετ είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναγνωρισμένος προπονητής, είναι ο Θανάσης ο Μολυβδάς ένα παιδί που είναι βοηθός αυτή τη στιγμή στον Ήφαιστο Λήμνου και τέλος ο Γιάννης ο Καλαμπόκης  ο οποίος είναι βοηθός προπονητή στην κινέζικη ομάδα που παίζει ο Γιάννης ο Μπουρούσης.

Όλη η επικαιρότητα