Γιάννης Φουρνομύτης: Ο Ηλείος DJ με διεθνή καριέρα και γνώσεις βυζαντινής μουσικής

Share

Δύσκολο επάγγελμα αφού απαιτεί πολλή γνώση τόσο για το παρελθόν της μουσικής όσο και για το παρόν, «διάβασμα» της ψυχολογίας του ακροατή και επιτυχείς επιλογές για να μην τιναχτεί η εκδήλωση ή το μαγαζί στον…αέρα.

Ο λόγος για τους Dj ή στα ελληνικά το αδόκιμο διασκεδαστής, επάγγελμα στο οποίο δεν μπορούν όλοι να σταδιοδρομήσουν και μάλιστα ελάχιστοι ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας τους.

Ο Ηλείος Γιάννης Φουρνομύτης, που καταφέρνει να κάνει διεθνή καριέρα, είναι ένας νέος με ικανότητες και γνώσεις, ξέρει να ρυθμίζει ανάλογα ένταση και μελωδία και να διαβάζει την ψυχολογία του κοινού.

Ο DJ Γιάννης Φουρνομύτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βαρθολομιό Ηλείας . Η πρώτη του επαφή με την μουσική ήταν σε ηλικία 13 ετών, με πιάνο, κιθάρα, κλαρίνο, τουμπερλέκι και βυζαντινή μουσική καθώς φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο στο Βαρθολομιού και συνέχισε σπουδές ως τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής.

Η καριέρα του ως DJ ξεκίνησε στην ηλικία των 17 ετών. Έχει παίξει 10 φορές μουσική σε μεγάλα Clubs στο εξωτερικό όπως Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Κύπρος, Ρουμανία Και φυσικά στην Ελλάδα, σε clubs, bars, wedding parties. Έτσι η γνώση του πάνω σε πολλά διαφορετικά είδη μουσικής διευρύνεται συνεχώς !

Ο Ηλείος Dj Γιάννης Φουρνομύτης στις 19 Νοεμβρίου έπαιξε στο Λουξεμβούργο για έκτη φορά κατά σειρά σε ένα από τα μεγαλύτερα Clubs της χώρας , ενώ μόλις επέστρεψε βρέθηκε για πολλοστή φορά στην κοσμοπολίτικη Μύκονο και σε επώνυμο club.

«Τα λάθη κοστίζουν»

Στην ερώτηση-απορία «αν μπορεί να είναι η κύρια δουλειά» ο Γιάννης Φουρνομύτης απαντά: «Πιστεύω πως ναι μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα για έναν Dj ,μέχρι κάποια ηλικία, αρκεί να είναι πολύ καλός στη δουλειά του, συγκροτημένος σαν χαρακτήρας και τυπικός στο εκάστοτε «έργο» που του έχει ανατεθεί να φέρει εις πέρας, γιατί ένα λάθος ενός Dj μπορεί να διαλύσει την βραδιά ενός μαγαζιού ακόμα και το ίδιο το μαγαζί ή σε αντίστοιχη περίπτωση να κάνει μια γαμήλια δεξίωση ή ένα Event να επιτύχει ή να αποτύχει παταγωδώς, είναι τεράστιο το ποσοστό ευθύνης που του αναλογεί γι’αυτό και αμοίβεται αντίστοιχα»

«Το παραδοσιακό στοιχείο εκλείπει»

Ο Γιάννης Φουρνομύτης κάνει επίσης μια σωστή παρατήρηση σχετικά με την αναβίωση του παραδοσιακού στοιχείου στην Ηλεία:
«Στα κλαμπ του εξωτερικού που πηγαίνεις έχει τύχει να παίξεις τραγούδι που να έχει σχέση με τον νομό Ηλείας ;

Για να είμαι ειλικρινής, σε Club δε μου έχει τύχει να παίξω κάποιο τραγούδι που να συσχετίζεται με τον νομό Ηλείας , σε γαμήλια δεξίωση που έχω παίξει στο εξωτερικό όμως ναι έχει τύχει να παίξω πολλά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Επειδή μου έθεσες αυτό το ερώτημα επίτρεψέ μου να σου πω ότι στις περισσότερες περιοχές του νομού μας το παραδοσιακό στοιχείο έχει αρχίσει να εκλείπει αισθητά γενιά με γενιά σε σχέση με άλλες περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας όπου η παράδοση παραμένει ανεξίτηλη στο πέρασμα του χρόνου»