Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Γιάννης Λυμπέρης: «Ήρθε η ώρα να παλέψουμε για τα μεγάλα θέματα της Ηλείας»

Ακούστε το άρθρο

Θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου της Ήλιδας και του νομού

Μετά από ένα διάλειμμα στην αντιπολίτευση, ο Γιάννης Λυμπέρης επέστρεψε θριαμβευτικά στο ‘τιμόνι’ του δήμου Ήλιδας, καθώς ο λαός της Ήλιδας με ποσοστό άνω του 57% τον εξέλεξε εκ νέου Δήμαρχο για πέμπτη θητεία.

Ο ίδιος, έχοντας κάνει την αυτοκριτική του και έχοντας αναλύσει τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα το 2014, με τη δύναμη και την αγάπη του κόσμου σήμερα, είναι έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου για να αγωνιστεί για το δήμο αλλά και την Ηλεία, καλώντας και τους υπόλοιπους Δημάρχους του νομού να συγκροτήσουν δυνατό μέτωπο για να παλέψουν για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.

-Κύριε Λυμπέρη πετύχατε μία μεγάλη νίκη στο δεύτερο γύρο με ποσοστό άνω του 57%, το περιμένατε; Πώς νιώθετε που μετά από πέντε χρόνια στην αντιπολίτευση επιστρέφετε στο ‘τιμόνι’ του δήμου Ήλιδας;

Το συναίσθημα όπως καταλαβαίνετε είναι έντονο, η χαρά είναι μεγάλη και η ανακούφιση το ίδιο, μετά από ένα εκλογικό αγώνα δύσκολο και έντονο. Η αγάπη του κόσμου που μετά από 20 χρόνια, ενώ είχα χάσει το 2014, με εμπιστεύεται είναι μεγάλο χρέος για εμένα και μου δίνει πολλές ευθύνες για τη συνέχεια. Δεν μπόρεσα δηλαδή, ούτε καθίσαμε να το πανηγυρίσουμε, υποσχεθήκαμε πράγματα δυνατά, νομίζουμε ότι ο κόσμος είναι μαζί μας, πρέπει να σκεφτείτε ότι είναι είκοσι χρόνια και μαζί με τα Νομαρχιακά είναι εικοσιπέντε χρόνια στην Αυτοδιοίκηση του νομού Ηλείας. Όταν λοιπόν μετά από 25 χρόνια εισπράττεις τέτοια αποδοχή και τέτοια εκτίμηση, καταλαβαίνεις ότι είναι βαρύ για εσένα, με όλη την εμπειρία που έχεις συσσωρεύσει, να βοηθήσεις τον τόπο σου.

-Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη, είναι και το ποσοστό τέτοιο που είναι πιο βαριά η ευθύνη;

Αυτό ήθελα να εκφράσω, δεν είναι μόνο το ποσοστό των Αμαλιαδιτών, των Πηνειωτών, είναι και τα τηλεφωνήματα και τα συγχαρητήρια από όλη την Ηλεία. Άρα, νομίζω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα μας με τους συναδέλφους μου, να παλέψουμε τα μεγάλα θέματα της Ηλείας, είτε αυτά είναι ο αυτοκινητόδρομος, είτε είναι ο ξεχασμένος σιδηρόδρομος, είτε είναι το φυσικό αέριο, τα μεγάλα θέματα πρέπει όλοι μαζί επιτέλους να τα δούμε σοβαρά γιατί η Ηλεία εμπαίζεται πολλά χρόνια τώρα. Από εκεί και ύστερα βέβαια είναι η Αμαλιάδα, είναι η Πηνεία, είναι η Ήλιδα, είναι ο δήμος μας που επίσης έχει μεγάλα θέματα σε εκκρεμότητα, όπως το νερό, το Νοσοκομείο, τη Σχολή Γεωπονίας, τα έχω πει και τα έχω εκθέσει αναλυτικά πάλι και πάλι στον προεκλογικό μου αγώνα. Αυτά δεν ήταν ‘Θα’, αυτά είναι πρόσταγμα από όλους μας να τα λύσουμε άμεσα και γρήγορα.

-Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό που αναφέρατε, ότι ήδη έχετε μιλήσει με πολύ κόσμο και ανάμεσα σε αυτούς φαντάζομαι και νέοι Δήμαρχοι που εξελέγησαν σε επίπεδο Ηλείας και όλοι μαζί έχετε ξεκινήσει προσπάθεια να υπάρχει κοινός στόχος και για τα μεγάλα του νομού. Εκεί πράγματι σας θέλουν συνοδοιπόρους και συνεργάτες όλοι οι πολίτες.

Νομίζω ότι το μέτωπό μας πρέπει να είναι δυνατό. Έχουμε έμπειρους Δημάρχους, όπως είμαι εγώ και ο Σάκης ο Μπαλιούκος, έχουμε γιατρούς να θεραπεύσουν τα προβλήματα, τέσσερις γιατροί εξελέγησαν στην Ηλεία, έχουμε απ’ όλα τώρα για να δούμε όλοι μαζί πώς θα πάμε με ανοιχτό βλέμμα και ανοιχτό ορίζοντα για τον τόπο μας.

-Ήταν δύσκολα τα χαρακτηριστικά αυτού του προεκλογικού αγώνα;

Είπα στην αρχική μου δήλωση και το εννοώ, ότι εγώ συμπορεύομαι και θα συμπορευτώ με όλους τους πολίτες, με την κοινωνία των πολιτών, θα συμπορευτώ με όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους πλην ελαχίστων οι οποίοι έκαναν βρώμικο αγώνα, έδειξαν ένα πρόσωπο που πρέπει να το αποβάλλουμε από την κοινωνία μας. Αυτοί θα είναι απέναντί μου και σε αυτούς είμαι απέναντι πολλά χρόνια τώρα.

-Φαντάζομαι μέσα σε αυτή την 25ετη πορεία υπηρέτησης της Αυτοδιοίκησης, έχετε αναζητήσει τις αιτίες που το 2014 ουσιαστικά σας στέρησαν την χαρά να παραμείνετε στο τιμόνι του δήμου Ήλιδας;

Ποτέ δε φταίει ο κόσμος, το έχω πει, ποτέ δεν πρέπει να ρίχνεις ευθύνες στο λαό για την ετυμηγορία του, αν πρώτα δεν κοιτάξεις εσύ την συμπεριφορά την δική σου. Εγώ λοιπόν ουσιαστικά το 2014 έδωσα τα δικαιώματα και αν θέλετε δεν έδωσα τις απαραίτητες εξηγήσεις στον κόσμο να προσλάβει όλες τις παραστάσεις και τις πληροφορίες για να αποφασίσει σωστά. Δεν αποφάσισε σωστά, εγώ έφταιγα, εγώ έκανα το λάθος, ο κόσμος απλώς αποφάσισε σύμφωνα με αυτά τα οποία προσέλαβε. Το ίδιο θα γινόταν και τώρα αν δεν δίναμε εμείς τον αγώνα, με την πληροφόρηση τη σωστή, με την αλήθεια την πραγματική και όχι την ψευδή αλήθεια, εν πάση περιπτώσει με όλες αυτές τις πληροφορίες που ο κόσμος λαμβάνει σήμερα τη σύγχρονη εποχή για να μπορέσει να αποφασίσει σωστά.

-Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία και φαντάζομαι κρατάτε σαν παρακαταθήκη από εδώ και πέρα την επικοινωνία με τον πολίτη;

Βεβαίως, ήταν το μεγάλο μου έλλειμμα τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό και σήμερα είμαι εδώ από την πρώτη ημέρα για να πληροφορήσω τον κόσμο όπως εγώ νομίζω και αντιλαμβάνομαι και εκείνος έχει την κρίση να κρίνει αυτά τα οποία θα λέμε και θα κάνουμε.

-Θα είμαστε εδώ να δούμε να μπαίνουν οι μεγάλοι στόχοι και να γίνονται πραγματικότητα για την Ηλεία και εσείς θα πρέπει να είστε μπροστά, οι άνθρωποι που ο λαός έχει επιλέξει να τον εκπροσωπούν είναι αυτοί που μπορούν να οδηγήσουν τα πράγματα και σε ένα καλύτερο σημείο.

Δίνω το λόγο μου σε όλους τους δημότες της Ήλιδας αλλά και της Ηλείας, ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου όλους, και αυτούς που πέτυχαν και αυτούς που δεν πέτυχαν, έχουμε πετύχει όλοι ένα στόχο, ένα σκοπό, πρέπει να παλέψουμε μαζί να τον υλοποιήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου, και στην Αμαλιάδα και στην Πηνεία, για την αγάπη και τη μεγάλη εκτίμηση μετά από τόσα χρόνια που επιμένουν να μου δείχνουν και βέβαια θέλω να πω στους Ηλείους συνολικά την αγάπη μου, την εκτίμησή μου για τη συστράτευσή μας στα μεγάλα θέματά μας.

Όλη η επικαιρότητα