Ηλεία

Γιάννης Λυμπέρης: Και με τη… «βούλα» ο σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός

Ο αξονικός τομογράφος και το ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, δωρεές του αναπληρωτή δημάρχου Ήλιδας  Ανδρέα Παπαδάκου, παραδίδονται επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή στις  11 το πρωί, στο χώρο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Τα δυο ιατρικά  μηχανήματα έχουν ήδη εγκατασταθεί  στους διαμορφωμένους χώρους της νέας πτέρυγας και μετά την επίσημη παραλαβή τους, θα γίνει και  η δοκιμαστική λειτουργία.

Για  την επίσημη παραλαβή, συνέντευξη τύπου  παραχώρησαν χθες το μεσημέρι ο  δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο αναπληρωτής δημάρχου Ανδρέας Παπαδάκο και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Χουζούρης.

Κατά την συνέντευξη Τύπου διευκρινήστηκε ότι την Παρασκευή δεν θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας, αλλά η παράδοση – παραλαβή των ιατρικών μηχανημάτων, ενός εξοπλισμού που καταδεικνύει ότι όχι μόνο δεν θα κλείσει η νοσηλευτική μονάδα, αλλά αντίθετα θα δοθεί ώθηση για την αναβάθμισή της, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών της βόρειας Ηλείας.

«Δεν πρόκειται για τελετή εγκαινίων…»

«Θα πω για άλλη μια φορά, πως δεν πρόκειται για τελετή εγκαινίων. Μας κατηγόρησαν το 2014, ότι κάναμε εγκαίνια όταν ήρθε στην Αμαλιάδα, ο τότε υπουργός Υγείας ο  κ.  Γεωργιάδης, για να πει πως η Κυβέρνηση δεν κλείνει νοσοκομεία αλλά τα ανοίγει. Επαναλαμβάνω λοιπόν πως ούτε τότε ούτε τώρα εγκαινιάζουμε τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου. Τα εγκαίνια θα γίνουν και πολύ σύντομα, όταν θα είναι πλήρως εξοπλισμένη η πτέρυγα και θα λειτουργούν κανονικά όλες οι κλινικές», είπε αρχικά ο δήμαρχος Ήλιδας.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής και κάποιων βουλευτών λέγοντας χαρακτηριστικά:«Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας θα γίνουν σε πείσμα δικό μας και προς απογοήτευση όλων αυτών που εκπροσώπησαν την πόλη και τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια, είτε ήταν στην κεντρική πολιτική σκηνή βουλευτές, είτε στην τοπική σκηνή δήμαρχοι. Όλοι αυτοί όχι μόνο δεν έβαλαν μια βίδα σε μια έτοιμη πτέρυγα νοσοκομείου που παλεύαμε 10 χρόνια να την φτιάξουμε, αλλά την άφησαν να καταστραφεί. Την άφησαν να σαπίσει και τώρα πληρώνουμε χρήματα για να την επαναφέρουμε. Είναι ντροπή τους ακόμα και να μιλάνε ή να αναφέρονται σε αυτό το θέμα».

Τέλος, ευχαρίστησε τον δωρητή του νοσοκομείου, επισημαίνοντας: «Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ Ανδρέα Παπαδάκο, γιατί είναι ο κύριος συντελεστής, που παίρνει σάρκα και οστά ένα χαμένο εγχείρημα, αφού όπως όλοι γνωρίζουν, παραλάβαμε ένα «κουφάρι». Χωρίς τις δωρεές του θα είμαστε σε πολύ μειονεκτική θέση. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να επανδρώσουμε το νοσοκομείο Αμαλιάδας με γιατρούς. Προχωράμε σταθερά και να ξέρουν οι κάτοικοι του δήμου Ήλιδας πως ότι έχουμε υποσχεθεί θα το κάνουμε».

Στήριξη του νοσοκομείου

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παπαδάκος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας, αντίθετα θα κάνει ότι περνά από το «χέρι» του για να αναβαθμιστεί.

«Θα είμαι πάντα εδώ  και πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως δεν θα αφήσω κανέναν να υποβαθμίσει ή να κλείσει το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας. Ότι και να χρειαστεί εγώ θα το παρέχω». Με τα επίσημα εγκαίνια της νέας πτέρυγας, που υπολογίζουμε πως θα γίνουν σε 1,5 με 2 μήνες,  παραδίδουμε στους κατοίκους του Δήμου μας και γενικότερα της Ηλείας, ένα σύγχρονο και  αναβαθμισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, που θα μπορεί ο καθένας να λύνει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει», τόνισε.

Από την πλευρά του  ο αναπλήρωτής  διοικητής του νοσοκομείου  Γιάννης Χουζούρης ανέφερε  ότι τα δυο μηχανήματα  είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν σε δημόσιο νοσοκομείο σε ολόκληρη τη χώρα.

«Έχουν τοποθετηθεί στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και σιγά – σιγά θα μεταφερθούν εκεί και οι κλινικές. Ήδη έχει μεταφερθεί όλο το μητρώο του νοσοκομείου και εντός των ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση της παιδιατρικής κλινικής και του επισκέπτη υγείας. Σταδιακά λειτουργεί η νέα πτέρυγα. Την Παρασκευή στις 11 το πρωί, όποιος θέλει μπορεί να έρθει στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και να δει τι ακριβώς έχει συμβεί με τη νέα πτέρυγα. Είμαι σίγουρος πως οι άσχημες ημέρες για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, έχουν περάσει. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον κ.  Παπαδάκο για τη τεράστια συμβολή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλη μας», δήλωσε ο κ. Χουζούρης.

Όλη η επικαιρότητα