Ηλεία

Γιάννης Λυμπέρης: «Το κολυμβητήριο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει ξανά»

Ακούστε το άρθρο

ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Εκατοντάδες μαθητές σχολείων όλης της Ηλείας, θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα μαθήματα κολύμβησης στις εγκαταστάσεις της Αμαλιάδας

«Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου ανήκουν σε όλους τους Ηλείους» δήλωσε ο κ Λυμπέρης ο οποίος προανήγγειλε την χορήγηση καρτών εισόδου σε όλους τους αθλητές.

«Κανένας σύλλογος δεν αποκλείεται,  αρκεί να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ήλιδας

«Το κολυμβητήριο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει ξανά» ξεκαθάρισε το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, στη διάρκεια της επίσκεψής του, στη συγκεκριμένη αθλητική δομή.

Χθες ήταν η πρώτη μέρα που το κολυμβητήριο επαναλειτούργησε και ο κ Λυμπέρης, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Νίκη Κοκκαλιάρη, συναντήθηκε με  τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ Ευγένιο Αστερή και συζήτησαν θέματα σχετικά με την πορεία των έργων επισκευής των ζημιών που είχαν υποστεί οι εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά και του νέου πλαισίου λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου της Αμαλιάδας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ήλιδας, συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Νομού Ηλείας κ Γιάννη Γεωργακόπουλο, με θέμα συζήτησης την υλοποίηση του προγράμματος κολύμβησης που ξεκινά από τη Δευτέρα στην Αμαλιάδα και θα φέρει μαθητές από όλα τα σχολεία του νομού μας.

«Να επανέλθει στην κατάσταση που εμείς το αφήσαμε»

Εμείς, τόνισε ο κ Λυμπέρης, στις δηλώσεις του, «από την αρχή της θητείας μας ξεκαθαρίσαμε πως σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το έργο, ώστε να μπορούν να το χαίρονται όλοι οι Ηλείοι. Όταν διαπιστώσαμε την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν το κολυμβητήριο, προχωρήσαμε άμεσα στην καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών και παράλληλα θέσαμε, σε συνεργασία με την ηγεσία του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας του, αναφορικά με τους συλλόγους και γενικότερα όλους όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.
Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να πούμε πως το κολυμβητήριο ξεκινά επίσημα τη λειτουργία του και πιστεύω πως η λειτουργία του θα είναι συνεχής και δε θα διακοπεί, όπως γίνονταν τα τελευταία χρόνια. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και από την ερχόμενη Δευτέρα, θα υποδεχθούμε εκατοντάδες μαθητές των σχολείων του νομού, στο πλαίσιο του προγράμματος κολύμβησης που υλοποιεί ο Δήμος Ήλιδας».

Βέβαια, συμπλήρωσε «θα πρέπει να επισημάνω ότι, οι εργασίες επισκευής των ζημιών βρίσκονται σε εξέλιξη. Μετά την επισκευή του ηλιακού πάρκου θα ακολουθήσει η επισκευή της αντλίας θερμότητας που είχε καταστραφεί και η αντικατάσταση των εναλλακτών. Στόχος μας είναι το κολυμβητήριο επανέλθει στην κατάσταση που εμείς το αφήσαμε, μετά τα εγκαίνια το 2014».

«Το μοναδικό βιοκλιματικό κολυμβητήριο της Χώρας»

«Η Αμαλιάδα», ανέφερε ο κ Λυμπέρης «από το 2014 διαθέτει το μοναδικό βιοκλιματικό κολυμβητήριο της Χώρας και μοναδικό ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το κόστος λειτουργίας του  δεν ξεπερνά το 1/3 του κόστους μιας παρόμοιας δομής σε άλλο Δήμο της Χώρας.
Και αυτό, γιατί το δικό μας λειτουργεί με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, γεωθερμία και ηλιακή ενέργεια, ενώ στα υπόλοιπα, για να ζεσταθεί το νερό της πισίνας  καταναλώνουν πετρέλαιο.  Με τον τρόπο αυτό μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό κόστος, κάτι που δυστυχώς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, παρουσίασε διαφορετικά, ενώ αφήνει και πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Όπως στη συνέχεια είπε ο Δήμαρχος, «από το τέλος του 2014 λειτουργεί  μόνο η μια από τις δυο αντλίες θερμότητας, γιατί η δεύτερη κάηκε λόγω κακής χρήσης και χρησιμοποιούσαν τα μέρη της ως  ανταλλακτικά για την εναπομείνασα.

Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι των τελευταίων 5 χρόνων, δεν λειτούργησαν σωστά τις εγκαταστάσεις, με τα άσχημα αποτελέσματα που σήμερα βλέπουμε.  Υπάρχει λοιπόν η ανάγκη  μιας ορθής διαχείρισης, για να εξασφαλίζεται η καλή λειτουργία. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι οικονομικά εντάξει στις υποχρεώσεις τους, ενώ ο Δήμος θα έχει μια διαφορετική, προς το καλύτερο, αντιμετώπιση όσων έχουν οικονομικές δυσκολίες. Με τη συμμετοχή όλων, το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα και, εάν χρειαστεί, ο Δήμος μπορεί να συμβάλει οικονομικά».

«Κανένας σύλλογος δεν αποκλείεται αρκεί να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του»

Η επίτευξη μιας ομαλής συνεργασίας μεταξύ του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» και των συλλόγων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις, είναι το ζητούμενο και σύμφωνα με τον κ Λυμπέρη «Δίνουμε λύση σε όσους χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο και τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του Σταδίου, τόσο σε αθλητικούς συλλόγους, όσο και πολίτες. Ξεκινάμε με την χορήγηση καρτών εισόδου σε όλους. Όλοι θα είναι υπεύθυνοι για τη σωστή τήρηση των κανόνων λειτουργίας. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ήλιδας δεν είναι μαγαζί κανενός. Κανένας σύλλογος δεν αποκλείεται, αρκεί να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του. Αυτή είναι μια απόφαση που θα τηρηθεί ευλαβικά από το Δήμο. Σε ότι αφορά τις οφειλές συλλόγων  που κακώς είχαν πιστοποιηθεί, θέλω να δηλώσω ότι αυτό το πρόβλημα θα λυθεί. Οι τυπικές δυσκολίες θα ξεπεραστούν και σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα».

«Από Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα»

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ Ευγένιος Αστερής επεσήμανε: «Σήμερα κάνουμε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου της Αμαλιάδας. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από χθες και από Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Θα πρέπει επίσης να αναφέρω πως ο «ΗΛΕΙΟΣ» ήδη έχει προχωρήσει στην πρόσληψη γυμναστή, με ειδικότητα κολύμβηση, και ναυαγοσώστη.  Σε ότι αφορά τις εργασίες, έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος και πιστεύω  πως η ολοκλήρωση τους θα είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί».

Όλη η επικαιρότητα