WEB tv Ηλεία

Γιάννης Λυμπέρης: «Το λάθος δεν επαναλαμβάνεται…»

Όσα είπε χθες, ο δήμαρχος Ήλιδας, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ακούστε το άρθρο

Αιχμηρός στο λόγο του και με απαντήσεις για κάθε ζήτημα που απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα τους πολίτες του δήμου Ήλιδας, ήταν χθες σε συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης  στο Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς στην Αμαλιάδα ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Ο χαρακτήρας της συνέντευξης ήταν ενημερωτικός, με το δήμαρχο να μιλά για δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας, για Υγεία στο δήμο, για Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, για σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για την περίπτωση συμμετοχής του και στις επόμενες εκλογές.

Πρώτο βασικό ζήτημα στο οποίο θέλησε να αναφερθεί ήταν το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας, το οποίο θεωρεί δεδομένο πως θα οδεύσει προς ανάθεση στο δήμο Ήλιδας μετά την ακύρωση του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει το πρώτο του «καρφί» σε όσους έσπευσαν βιαστικά να τον κατακρίνουν και να τον καταδικάσουν.

Στην Αμαλιάδα και πάλι η Μίνα Γκάγκα

Δεύτερο ζήτημα αυτό της Υγειονομικής Περίθαλψης και του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Ειδικότερα, ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στη διεξοδική ανάλυση διαφόρων υγειονομικών θεμάτων που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ που κατά καιρούς υποστήριζε πως πρέπει να εμπλακεί η πρώτου βαθμού αυτοδιοίκηση, ενώ όσον αφορά το κεφάλαιο πρόληψη εστίασε στην επαφή που είχε με την Υφυπουργό Υγείας Μίνας Γκάγκα στην οποία μίλησε και για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την προκήρυξη δυο θέσεων γενικής ιατρικής για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και αποκάλυψε πως μετά το Πάσχα θα καθοριστεί η ημερομηνία της καθόδου της κ. Γκάγκα και πάλι στην Ηλεία προκειμένου πως θα γίνει η αναδιάταξη και αναζωογόνηση της δευτεροβάθμιας φροντίδας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Ως εδώ και μη παρέκει»

Για το θέμα του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, ο κ. Λυμπέρης υπογράμμισε πως θα υπάρξουν κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα με τις οποίες θα επιχειρήσουν να δώσουν το στίγμα πως «ως εδώ και μη παρέκει», προσθέτοντας παράλληλα πως δεν είναι δυνατό να «ξεκινάει η κάθε μεταρρύθμιση από την Ηλεία γενικότερα και την Αμαλιάδα ειδικότερα και να σταματά και να τελειώνει εκεί».

Έργα που αλλάζουν την εικόνα της πόλης

Η δημοπράτηση και εκτέλεση έργων ήταν το επόμενο ζήτημα στο οποίο επικεντρώθηκε ο δήμαρχος Ήλιδας, εστιάζοντας στους άξονες που είχε αναφερθεί και προεκλογικά. «Θα φτιάξουμε την πόλη της Αμαλιάδας, διότι αυτό είναι το αστικό κέντρο και εδώ θέλουμε να αναφέρετε όλη η Ηλεία και η Ελλάδα γενικότερα», επεσήμανε αρχικά και ακολούθως έριξε τα βέλη του σε όσους προσπάθησαν να του επιρρίψουν την ευθύνη για τη μη αγορά δεξαμενών στην Κουρούτα για ανέγερση Μουσείου. Πρόσθεσε πως ήδη υπάρχουν αυτά του απόδημου ελληνισμού, της εθνικής αντίστασης και το λαογραφικό μουσείο για τα οποία γίνεται αγώνας για να συντηρηθούν και να λειτουργήσουν.

Όσον αφορά τα έργα στην Κουρούτα, υπογράμμισε πως θα παραδοθεί τελειοποιημένη το καλοκαίρι του 2023 όντας ένας ελκυστικός τόπος τουριστικού προορισμού παρά την απώλεια πέντε ετών από την προηγούμενη θητεία, ενώ εστίασε και στην αναβάθμιση του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται στο φουαγιέ όλους τους επισκέπτες, θα κάνει  τελετές σε ευπρεπέστατο χώρο, το υπόλοιπο θα μετατραπεί σε μουσείο με την ιστορία της Αμαλιάδας και στον όροφο θα υπάρχει αξιοπρεπέστατος χώρος για την τέλεση των πολιτικών γάμων. Δημοτική βιβλιοθήκη και κτίριο Λοχωρίτη που θα γίνει λαογραφικό μουσείο θα δημιουργήσουν «τριλογία» στην καρδιά της πόλης, που με τα έργα αναβάθμισης του Εμπορικού Κέντρου και στο Δυτικό Τμήμα της Σοχιάς, θα δώσουν έναν άξονα πρασίνου και βιοποικιλότητας σε τρία κτίρια που θα αποπνέουν την επιβολή του πολιτισμού. Για αυτά, αναμένεται με απόφαση του ίδιου του κ. Λυμπέρη να υπάρξει και αυστηρότατη επιτήρηση των καταστροφών με παραδειγματικές τιμωρίες, με σεκιούριτι και επιστολές στην Ασφάλεια και Αστυνομία.

Επίσκεψη στις κοινότητες

Ένα ακόμα νέο που ανακοίνωσε είναι η επίσκεψη στα χωριά του δήμου μετά το Πάσχα, προκειμένου να υλοποιηθούν όσα προεκλογικά είχαν ειπωθεί και κάθε χωριό και αγροτική περιφέρεια να αποκτήσει τις βασικές δομές που είναι το νερό, ο φωτισμός και η αγροτική οδοποιία.

«Δεν είναι πρωταθλητές»

Για το ενδεχόμενο παράτασης των δημοτικών αρχών μέχρι και το Μάιο του 2024, ο κ. Λυμπέρης τόνισε πως αποτελεί ντροπή οι εκάστοτε νομοθετικές εξουσίες να τους «παίζουν μπαλάκι». Επισημαίνει πως δεν γνωρίζει το λόγο που το ανέχονται, ενώ αστειευόμενος δήλωσε συγκεκριμένα: «Και να πω ότι ήταν και Τσιτσιπάδες και έπαιρναν και κανένα κύπελλο, να το δεχτώ. Δεν είναι πρωταθλητές. Καμία από τις τελευταίες κυβερνήσεις δεν μπορεί να πει ότι είναι πρωταθλήτρια».

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

Σε ένα σύντομο πολιτικό σχόλιο, ο κ. Λυμπέρης είπε πως ο τόπος και η πόλη μόνο επί ΠΑΣΟΚ είδε απτά πράγματα, αλλά αναγνώρισε ως το σημαντικότερο γεγονός την έναρξη του δρόμου. Τέλος, στάθηκε στο λάθος που έκανε στην 4η θητεία του και υποστήριξε πως δε θα επαναληφθεί: «Ήταν Οκτώβριος 2010 όταν βγήκα για 4η τετραετία συνεχόμενη και αντί να ανακοινώσω ότι βγήκα, είπα ότι είναι η τελευταία μου θητεία. Πολλοί είπαν ότι ήταν δικό μου το λάθος για ότι ακολούθησε. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»».

Όλη η επικαιρότητα