Αθλητισμός

Γιάννης Μυλωνάς: «Με πείσμα για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος Ελλάδος»

Ακούστε το άρθρο

Ένα από ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στην Ελλάδα, είναι ξεκάθαρα η ξυλορακέτα!

Σίγουρα όλοι έχουμε βρεθεί σε μια παραλία που κάποιοι θα παίζουν. Άλλοι τους χαζεύουν και άλλοι τους… καταριούνται.

Σίγουρα σε κάποια παραλία, θα έχεις πετύχει και τον Γιάννη Μυλωνά, ο οποίος ως φανατικός πια της ξυλορακέτας, σήμερα, στα εικοσιοκτώ του χρόνια, έχει καταφέρει να είναι ένας από τους κορυφαίους στο συγκεκριμένο άθλημα με πολλές διακρίσεις και κατακτήσεις κυπέλλων σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ως μέλος του Ομίλου Ρακετιστών Κουρούτας Αμαλιάδας.

Αυτό μας κέντρισε και το ενδιαφέρον και σήμερα ο Γιάννης Μυλωνάς μιλά στην «Πατρίς σπορ» γι αυτό το κατά τ’ άλλα παρεξηγημένο άθλημα.

 

 

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Γκελντή
kostasgkelntis1@gmail.com

 

Ποιος είναι ο Γιάννης με τρεις λέξεις;

Ο Γιάννης με τρεις λέξεις, είναι φιλόδοξος, πεισματάρης και ταπεινός.

Σε τι φάση σε βρίσκουμε αυτή τη περίοδο;

«Τη συγκεκριμένη φάση της ζωής μου, απολαμβάνω -όσο μπορώ- το καλοκαίρι ενώ εργάζομαι στο Δε Μονκ, στην κεντρική πλατεία του Πύργου».

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τις ρακέτες;

«Από μικρός έβλεπα στη παραλία κάποιους να παίζουν ρακέτες. Ήταν ένα περίεργο.. κόλλημα. Θυμάμαι τους χάζευα με τις ώρες και τους θαύμαζα και ήθελα κι εγώ κάποια μέρα να φθάσω στο επίπεδό τους -γιατί έπαιζαν πολύ καλά. Έτσι άρχισα να ασχολούμαι και να μαθαίνω χρόνο με το χρόνο… Σίγουρα, δεν είναι καθόλου εύκολο».

Πότε ξεκίνησες να το βλέπεις πιο σοβαρά;

«Αφού πέρασαν τα χρόνια και κάπως έγινα καλύτερος τότε άρχισα να παίζω και με καλύτερους και με ώθησαν στο να γίνω ακόμα πιο καλός. Μετά σιγά-σιγά με ζητούσαν για να παίξουμε μαζί και ένιωθα ότι αυτό που ήθελα, γίνεται πραγματικότητα. Μετά εμφανίστηκε το πανελλήνιο τουρνουά ξυλορακέτας το οποίο με έκανε να προσπαθήσω να βγάλω όλο το ταλέντο που είχα και να το δείξω σε όλη την Ελλάδα. Και τώρα είμαι ανάμεσα στους καλύτερους σε όλη την Ελλάδα…»

Θεωρείς ότι οι ρακέτες, είναι «αδικημένες»;

«Οι ρακέτες, είναι «αδικημένες»… Πολλοί νομίζουν ότι είναι κάτι το οποίο κρατάς δυο ξύλα και χτυπάς ένα μπαλάκι… Δεν είναι έτσι όμως… Για πολλούς είναι αστείο γι αυτό και είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι είναι κι αυτό ένα άθλημα που έχει το κοινό του…»

Ποιοι είναι οι κανόνες ενός παιχνιδιού ρακέτας;

«Το παιχνίδι ορίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες με τους οποίους είσαι συμπαίκτης. Στόχος είναι να μαζέψεις τους μέγιστους δυνατούς πόντους που χρειάζονται για να κερδίσεις τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίοι μετριούνται με μηχανήματα (κάμερες) όπου όλο αυτό γίνεται μέσα σε ένα γήπεδο διαμορφωμένο όπως το ορίζει το τουρνουά. Υπάρχουν κάποιες γραμμές που δεν μπορείς να πατήσεις πάνω τους ή να χτυπήσεις το μπαλάκι πατώντας πάνω διότι είναι πτώσεις (μείον στους πόντους που έχεις μαζέψει). Το κάθε παιχνίδι διαρκεί δέκα λεπτά για την δυάδα και είκοσι λεπτά για την τετράδα όπου είναι μαρτυρικά!»

Αλήθεια, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ασχολούνται με τις ρακέτες;

«Υπάρχουν πάνω από δέκα σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα. Σε κάθε τουρνουά δίνουν το παρών πάνω από εκατό αθλητές και αθλήτριες κι έτσι δίνουμε ένα δυναμικό θέαμα που μπορεί όλος ο κόσμος να δει τα προσόντα που έχει ο κάθε παίκτης».

Τον τελευταίο καιρό σ’ έχουμε δει αρκετές φορές να κατακτάς την πρώτη θέση σε πανελλήνια τουρνουά… Τι είναι για ‘σένα ο ΟΡΚΑ;

«Ο ΟΡΚΑ είναι ο σύλλογος με έδρα την Αμαλιάδα στον οποίο είμαι μέλος εδώ και πέντε χρόνια -που έχω πάρει και τις περισσότερες διακρίσεις μου. Είναι ένας υγιέστατος σύλλογος με πολύ καλούς ανθρώπους και ο καθένας είναι ξεχωριστός για εμένα».

Πες μου λίγο για τις διακρίσεις σου… Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με τη ρακέτα, τι πρέπει να κάνει;

«Οι διακρίσεις μου, είναι αρκετές.. Όλοι ξεκινήσαμε από χαμηλά και φτάσαμε ψηλά όπως κι εγώ! Από το πρώτο πανελλήνιο τουρνουά που συμμετείχα το 2013 άρχισα να παίρνω κάποια θέση ανάμεσα στην τρίτη και τη δεύτερη θέση καθώς ήμουν μικρός ακόμα και νέος και δεν είχα την κατάλληλη εμπειρία. Μετά από τόσους αγώνες, κούραση, προσπάθειας και προπονήσεις, έφτασα σε ένα επίπεδο μετά το 2016 να παίρνω και την πρώτη θέση σε κάποια τουρνουά.. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2018 κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδας και στις δύο κατηγορίες ανδρών. Και φέτος το 2019,κατέκτησα το κύπελλο Ελλάδας. Τέλος του καλοκαιριού είναι ο τελικός που θα γίνει στην Αθήνα που θα προσπαθήσω να κατακτήσω το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα Ελλάδας!»

Μεταξύ άλλων είσαι και ποδοσφαιριστής… Η νέα σεζόν που θα σε βρει;

«Πλέον όσον αφορά το ποδόσφαιρο, είμαι σε μια φάση που το βλέπω πιο χαλαρά… Τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα βρίσκομαι στα γήπεδα της Α2 κατηγορίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων».

Όλη η επικαιρότητα