WEB tv Ηλεία

Γιάννης Βέντρας: «Δεν δέχομαι από κανέναν να με αναφέρει ως βούρκο…»

«Με προσβάλουν τα τελευταία δημοσιεύματα. Αν έχουν στοιχεία που αφορούν προσωπικά εμάς, να κατατεθούν στον εισαγγελέα. Γιατί μιλάνε για κακουργηματικές πράξεις»
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιάννης Βέντρας και η αντιπρόεδρος Χρύσα Ζούπη, μίλησαν χθες για τα δημοσιεύματα τα οποία έχουν δει το … φως και τους έχουν «στοχοποιήσει», τόσο ως ανθρώπους, όσο και σχετικά με την διαδικασία διεξαγωγής των πρόσφατων εκλογών για το νέο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πύργου.

Τόσο ο κ. Βέντρας, όσο και η κα. Ζούπη, τόνισαν ότι αυτά τα δημοσιεύματα τους προσβάλλουν ως ανθρώπους και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον όλων αυτών που καταφέρθηκαν εναντίον τους. Μάλιστα τόνισαν ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν να κάνουν με την πικρία κάποιων που είδαν την δύναμή τους να μειώνεται στις πρόσφατες εκλογές του Εργατικού Κέντρου.

Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Βέντρας που τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σαν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου θέλω να δώσω κάποιες διευκρινίσεις για ένα θέμα που αφορούσε τις διαδικασίες των εκλογών. Η διαδικασία των εκλογών αποφασίστηκε σε διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου το Δεκέμβριο, όπου αποφασίσαμε τις ημερομηνίες για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και γενική συνέλευση στις 15 Ιανουαρίου και εκλογές για καινούργια διοίκηση στις 22 Ιανουαρίου».

Στην συνέχεια ο κ. Βέντρας έκανε μία μικρή αναφορά στη διαδικασία των εκλογών και μάλιστα τόνισε ότι δέχτηκε πιέσεις για να επισπευτούν οι διαδικασίες για την γνωστοποίηση των ψηφοδελτίων.

Επίσης στάθηκε σε ένα δημοσίευμα που βγήκε παραμονή των εκλογών από προφίλ στο Facebook, το οποίο ήταν προσβλητικό για αυτόν και τα υπόλοιπα στελέχη του ψηφοδελτίου στο οποίο συμμετείχε και αυτός, καθώς και περίεργο στην διατύπωση του.

Μάλιστα ανέφερε ότι έχει ανακρίβειες όσον αφορά το όνομά του Παναγιώτη Σταθά, που δεν ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στον Δήμο Πύργου.

Στη συνέχεια δε, στάθηκε στην ανακοίνωση της ΔΑΣ που εξόργισε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όλα τα μέλη της διοίκησης.

Αυτή η ανακοίνωση όπως ανέφερε ο κ. Βέντρας, μιλάει για φασίστες, για ανθρώπους που επιτρέπουν να πέφτουν θύμα ξυλοδαρμού  συνάδελφοι, χωρίς όμως να αναφέρει στοιχεία.

«Εμείς θα προσφύγουμε σε συνεννόηση με τους νομικούς μας συμβούλους στην δικαιοσύνη, προκειμένου αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία που αφορούν προσωπικά εμάς, να κατατεθούν στον εισαγγελέα. Γιατί μιλάνε για κακουργηματικές πράξεις».

Ακόμη στάθηκε στο γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχε αυτός και τα υπόλοιπα μέλη του νέου Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου δεν εμφανίστηκε ξαφνικά, αλλά είναι εδώ και τρεις εκλογικές διαδικασίες τα ίδια πρόσωπα που συμμετέχουν στη διοίκηση και στο ψηφοδέλτιο. Μάλιστα ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια του ελέγχου των ψηφοδελτίων δεν υπήρχε καμία ένσταση για κάποιον αντιπρόσωπο».

Ακόμα ο κ. Βέντρας τόνισε για το θέμα της εκλογικής διαδικασίας ότι «τα σωματεία κάνουν εκλογές για να εκλέξουν διοικήσεις, τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας στη ΓΣΕΕ και για εκπροσώπους για το εργατικό κέντρο. Σε αυτές τις διαδικασίες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δεν παρεμβαίνει. Απλώς ελέγχει τη νομιμότητα των διαδικασιών με την παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων που ορίζονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο».

«Τους πείραξε που αυξήσαμε τα ποσοστά μας και τα δικά τους μειώθηκαν»

Στη συνέχεια τόνισε ότι κάποιοι μέσα από λασπολογίες προσπαθούν να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες, αφού «ο δικός μας συνδυασμός αύξησε τη δύναμή του από 8 έως 9 αντιπροσώπους, ενώ η παράταξη της ΔΑΣ μείωσε τους αντιπροσώπους της και αντί να ψάξουν τι συμβαίνει, μετατοπίζουν τις ευθύνες σε εμάς, λες και φταίμε εμείς επειδή μειώνεται η δύναμη της ΔΑΣ».

Επιπλέον τόνισε ότι το δημοσίευμα στο facebook πήρε έκταση και μάλιστα έγινε θέμα από ραδιοφωνική εκπομπή, όπου έγιναν και κάποιοι χαρακτηρισμοί, χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα να πουν και τη δική τους γνώμη.

«Οι εκλογές είναι η επιβράβευση ή η αποδοκιμασία όσων έχουμε κάνει νωρίτερα. Άρα για να αυξάνουμε εμείς τις δυνάμεις μας και να μας επιβραβεύει ο κόσμος, σημαίνει ότι κάτι κάνουμε εμείς καλά και ότι οι άλλοι που δεν επιβραβεύονται κάτι κάνουν λάθος. Θα απολογηθούμε εμείς για αυτούς που κάνουν λάθος; Εμείς κοιτάμε να κάνουμε το καλύτερο και αυτό θα κάνουμε τα τρία χρόνια που θα είμαστε εδώ».

Ο κ. Βέντρας ανέφερε ότι το θέμα έφτασε και στη Βουλή από το ΚΚΕ, ότι υπήρξε συνεργασία πολλών κομμάτων για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου, κάτι όμως που δεν ισχύει.

Επίσης τόνισε ότι μέσα από αυτό το δημοσίευμα «στοχοποιείται η Χρύσα Ζούπη, όπως και ο Παναγιώτης Σταθάς, κάτι που υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα. Ίσως και λόγω επειδή η Χρύσα Ζούπη έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία. Και θα πρέπει να δώσουν κάποια εξήγηση σε αυτούς τους δύο ανθρώπους, γιατί τους στοχοποίησαν».

«Δεν μπορούν να λένε για μένα ότι είμαι εργατοπατέρας»

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις τους ο κ. Βέντρας τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν δέχομαι από κανέναν να με αναφέρει ως βούρκο… Κανένας δεν μπορεί να κάνει μαθήματα Δημοκρατίας και να αναφέρεται σε θέματα ηθικής, όταν είναι ανήθικος. Δεν μπορούν να λένε για μένα ότι είμαι εργατοπατέρας και όποιος έχει στοιχεία για αυτό ας τα καταθέσει. Εγώ είμαι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου έξι (6) χρόνια και πάω κάθε μέρα στη δουλειά μου. Δεν χρησιμοποίησα ποτέ το δικαίωμα που μου δίνει ο νόμος, γιατί αυτό το θεωρώ ανήθικο για τους συναδέλφους μου στην ΔΕΥΑΠ, όπου είμαστε πολύ λίγο προσωπικό, εγώ να μην πηγαίνω στη δουλειά μου και να κάθομαι στο Εργατικό Κέντρο. Το Εργατικό Κέντρο απέχει από την εργασία μου 100 μέτρα και αν χρειαστεί κάτι έρχομαι εδώ και το λύνω. Οι συνάδελφοί μου στην ΔΕΥΑΠ δεν με εξέλεξαν για να μην πηγαίνω στη δουλειά μου, αλλά για να ασχοληθώ με τα προβλήματά τους και για αυτό έρχομαι πρώτος στην ομοσπονδία πανελλαδικά των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΥΑΠ. Οι συνάδελφοί μας εκλέγουν γιατί ξέρουν τι δουλειά κάνουμε…».  

Χρύσα Ζούπη: «Η πορεία της ζωής μου έχει δείξει ότι περπατώ πάντα με ψηλά το κεφάλι»
«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με συνδέσει με ακραία πολιτικά σχήματα»

Η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κα Χρύσα Ζούπη, ανέφερε και αυτή ότι τα δημοσιεύματα αυτά την μειώνουν ως άνθρωπο και στερούνται σοβαρότητας.

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με συνδέσει με ακραία πολιτικά σχήματα, εκμεταλλευόμενος έναν τομέα για τον οποίο παλεύουμε εδώ και πολλά χρόνια, για τα εργασιακά δικαιώματα. Έχω να τους απαντήσω ότι η ιστορία του καθενός γράφεται με τη στάση ζωής του και τη συνεπή συνεισφορά του στα κοινά. Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή την κοινωνία και δεν χρειάζεται να μας δείχνουν με το … δάχτυλο, κάποιοι οι οποίοι έχασαν τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Και επειδή αυτοί έχασαν τις εκλογές, εμείς πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας. Αυτή την ταυτότητά μας τη γνωρίζει πολύ καλά η τοπική κοινωνία… Όσον αφορά το Εργατικό Κέντρο και τις καταγγελίες που έχουν γίνει, πρώτη φορά το όνομά μου έφτασε στη Βουλή των Ελλήνων για ένα θέμα που αφορά τη Χρυσή Αυγή. Για μένα είναι ποινικό αδίκημα για όσους το συνέταξαν και θα έχουν συνέπειες από το νόμο. Θα μου ήταν πάρα πολύ εύκολο να παραιτηθώ, αφού δίπλα στη Χρύσα Ζούπη έβαλαν την ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ψηφοδέλτιο ήταν πολυσύνθετο και δεν κατεβήκαμε ως κομματική παράταξη. Θα μου ήταν εύκολο να υποταχθώ σε κομματικές σκοπιμότητες πολιτικής αντιπαλότητας και ότι άλλο μπορεί να ειπωθεί από τον καθένα. Δεν θα το κάνω, αφού με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσω τις αξίες για τις οποίες παλεύω τόσα χρόνια. Εγώ δεν γνωρίζω ποιος είναι φασίστας και με αφορά μόνο η δημοκρατία της οικογένειάς μου, που ανήκει σε δημοκρατικά πολιτικά σχήματα, ποτέ σε φασιστικά. Η πορεία της ζωής μου έχει δείξει ότι περπατώ πάντα με ψηλά το κεφάλι, παρότι έχω αδικηθεί πολλάκις. Δεν μου έχει δώσει κανένας ποτέ χρήματα για να ζήσω. Οι αγώνες που κάνουμε είναι αμισθί, δεν πληρώνεται κάνεις. Σε ανθρώπους που εργάζονται χρόνια εθελοντικά και με αξιοπρέπεια για να λύνουν προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους, των ανέργους, τους συνταξιούχους, είναι μέγιστο λάθος να γίνεται αυτή η σπίλωση του ονόματός μου. Εγώ θα προσφύγω στη δικαιοσύνη για να δικαιωθώ και να αποζημιωθώ ηθικά».

Όλη η επικαιρότητα