Κόσμος Τεχνολογία

Γιατί άλλαξε ο Μπιλ Γκέιτς το Windows phone του σε Android

Ακούστε το άρθρο

Όταν ίδρυσε τη Microsoft το 1975 και χάρισε στην πληροφορική τα Windows του, o Μπιλ στρογγυλοκάθισε στον θρόνο του γκουρού της τεχνολογίας, αλλά και του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου φυσικά.

Ως κινούμενη ρεκλάμα των Windows θα τον μάθαιναν όλοι, αν και ο Γκέιτς δεν θα καθόταν στα αυγά του.

Κάποια στιγμή θα κυκλοφορούσε τα Windows ως λειτουργικό για smartphones, αν και δεν έμελλε να έχουν ποτέ την επιτυχία που ονειρευόταν ο Γκέιτς.

Γι’ αυτό ίσως και δεν χάνει πια τον καιρό του με τα Windows phones, αλλάζοντάς τα με ένα Android phone, όπως μας λέει το BBC! Μια κίνηση που το δίκτυο χαρακτηρίζει κλοτσιά στο υπογάστριο τόσο της ίδιας του της δουλειάς όσο και της Apple.

«Πρόσφατα, γύρισα πράγματι στο Android phone», είπε μιλώντας στο Fox News Sunday, σπεύδοντας πάντως να σημειώσει με νόημα: «Όχι, όχι iPhone». Συνεχίζει πάντως να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές της Microsoft και στο Android κινητό του, καθώς τα παλιά χούγια δύσκολα κόβονται.

Η Microsoft έκανε μια τεράστια επένδυση το 2014, δαπανώντας 7,2 δισ. δολάρια, για να αγοράσει το τμήμα κινητών της Nokia, αν και η κίνηση δεν ευοδώθηκε εμπορικά, καθώς μέχρι το 2016 οι πωλήσεις αντιπροσώπευαν μόλις το 1% της παγκόσμιας αγοράς κινητών.

Γι’ αυτό πλέον η στρατηγική της Microsoft είναι η δημιουργία εφαρμογών για Android και iOS (όπως το Office και το Outlook), εκεί που έχει στραφεί δηλαδή η πληθώρα των καταναλωτών.

Παρά την αποτυχία της Microsoft να βάλει τα Windows σε κάθε κινητό τηλέφωνο, η Oxfam εκτίμησε πρόσφατα πως αν συνεχίσει να συγκεντρώνει πλούτο με τον ίδιο ρυθμό, τότε μέσα στα επόμενα 25 χρόνια ο Μπιλ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη! Η περιουσία του αυξήθηκε εξάλλου κατά 25 δισ. δολάρια από την εποχή που αποσύρθηκε από την καθημερινή ενασχόληση με τη Microsoft…

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα