Κόσμος Οικονομία

Γιατί «απειλείται» το σκωτσέζικο ουίσκι

Ακούστε το άρθρο

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, φαίνεται να απειλεί το σκωτσέζικο ουίσκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου του γνωστού αλκοολούχου ποτού, που δημοσιεύθηκε στο Reuters, το «No-deal Brexit» απειλεί τους σημερινούς ρυθμούς αύξησης των εξαγωγών του ουίσκι. Ο σύνδεσμος εκφράζει τις ανησυχίες του για σημαντική αύξηση του κόστους, αν τελικά γίνει το Brexit, δηλαδή η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το «No-deal Brexit» θα αυξήσει το κόστος, αλλά θα κάνει πολύπλοκο το εμπόριο, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ. Από την πολυπλοκότητα αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα προκληθεί ζημιά στον κλάδο, που θα φτάσει μέχρι και τα 65 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

«Επιπλέον, έχουμε πραγματικές ανησυχίες για την ικανότητα των λιμενικών φορέων να φέρουν εις πέρας σημαντικές αλλαγές, της τελευταίας στιγμής για την εξαγωγή συστημάτων και ο κίνδυνος αναστάτωσης σε λιμάνια είναι μεγάλος», προσθέτει ο σύλλογος με ανακοίνωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σκωτσέζικο ουίσκι, είναι το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Βρετανίας, στα ποτά και στα τρόφιμα. Αν πράγματι γίνει το Brexit, όπως όλα δείχνουν, θα δημιουργηθεί μεγάλη ζημία στον κλάδο.

Όλη η επικαιρότητα