Ελλάδα

Γιατί καθυστερεί η νεκροψία – νεκροτομή της 19χρονης Θάλειας – Το μοιραίο γεύμα στην Τυνησία

Ακούστε το άρθρο

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια θανάτου της 19χρονης Θάλειας, η οποία έφυγε από τη ζωή ξαφνικά σε εκπαιδευτικό ταξίδι που πραγματοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό στην Ιταλία.

Τα σενάρια για τον θάνατο της άτυχης κοπέλας δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες, με τον πατέρα της να θέλει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα όσα έχουν ακουστεί.

Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι «κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει. Δεν ξέρει κανείς τίποτα μέχρι στιγμής. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι οι γονείς δεν ξέρουμε τίποτα».

Το Πολεμικό Ναυτικό ακόμα αναζητά τα αίτια του θανάτου, ενώ δύο στρατιωτικοί γιατροί και άνθρωπος από το προξενείο βρίσκονται από την αρχή δίπλα στους γονείς, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν ξαφνικά το παιδί τους.

Συνάδελφος του πατέρα της 19χρονης ανέφερε ότι οι γονείς ταξίδεψαν στη Νάπολη το γρηγορότερο δυνατό. «Ήταν μέσα στην αγωνία. Απλά μου είπε ότι φεύγω κατευθείαν για Ιταλία. Δουλεύαμε μαζί και έφυγε από τη δουλειά και πήγε στην Ιταλία» είπε χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο το fast food στην Τυνησία

Έχοντας καταπλεύσει με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού σε λιμάνι της Τυνησίας, η 19χρονη Θάλεια μαζί με άλλους δόκιμους γευμάτισαν σε ένα εστιατόριο γνωστής αλυσίδας fast food.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να έφαγαν κάτι που τής προκάλεσε τόσο μεγάλο πρόβλημα υγείας ώστε να ανεβάσει ουσιαστικά πολύ υψηλό πυρετό στις 23 Αυγούστου, στις 24 να εισαχθεί εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στις 25 του μηνός να χάνει τη ζωή της.

Άλλοι δύο δόκιμοι που παρουσίασαν τα ίδια συμπτώματα είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Καθυστερεί η νεκροψία – νεκροτομή

Η νεκροψία-νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη από τους Ιταλούς ιατροδικαστές, καθώς καθυστερεί εξαιτίας διαδικαστικών θεμάτων.

Από αυτή θα προκύψει το αίτιο θανάτου της Θάλειας, αλλά θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για να έχουμε μια πλήρη εικόνα και κυρίως την απάντηση στο τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη νόσηση αλλά και την εν συνεχεία ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής της που οδήγησε στο θάνατό της.

«Μας είπαν για εξάνθημα στο πόδι και πυρετό»

Πάντως, ένα εξάνθημα στο πόδι που αποκάλυψε ο αδερφός της 19χρονης Θάλειας φαίνεται πως περιπλέκει την κατάσταση.

Για το τραγικό περιστατικό μίλησε στο MEGA ο ίδιος, αναφέροντας όσα γνώριζε η οικογένειά της για την εξέλιξη της υγείας της αδερφής του.

«Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι» είπε ο αδελφός της άτυχης κοπέλας, σημειώνοντας ότι «ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα».

«Μας πήραν χθες (σ.σ προχθες) να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να την στηρίξουν» τόνισε για την εξέλιξη της υγείας της 19χρονης.

«Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πως και πως» συμπλήρωσε.

«Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή» κατέληξε, μιλώντας για την αδικοχαμένη 19χρονη κοπέλα.

Όλη η επικαιρότητα