Categories: Παιδί

Γιατί πεινάει συνέχεια το παιδί;

Share

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται γιατί το παιδί πεινάει διαρκώς.. Τι μπορείτε να κάνετε για να το διαχειριστείτε; Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε.

Το παιδί έχει φάει το μεσημεριανό του και πριν προλάβετε καλά καλά να μαζέψετε το τραπέζι, έρχεται και σας λέει ότι πεινάει.. Πρέπει να του δώσουμε κάποιο σνακ, ακόμα και είκοσι λεπτά μετά το φαγητό του ή όχι; Τι απαντούν οι ειδικοί;

Πεινάει ή είναι κάτι άλλο;

Κατά την προσχολική ηλικία, τα παιδιά ξεκινούν να χρησιμοποιούν την λέξη «πείνα» για να εκφράσουν άλλα συναισθήματα όπως η πλήξη, η μοναξιά, η θλίψη ή άλλα συναισθήματα που δεν καταλαβαίνουν ή δεν μπορούν να ονομάσουν.

Η χρήση τροφής για την ανακούφιση της θλίψης, για παράδειγμα, θα δημιουργήσει τη σχέση μεταξύ τροφής και συναισθημάτων εκτός από την πείνα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να είναι όλο και πιο δύσκολο να αναιρεθεί.

Πώς θα το διαχειριστείτε

Εάν το παιδί σας παραπονιέται για πείνα, αφιερώστε ένα λεπτό για να κάνετε απλές και ήπιες ερωτήσεις για να κατανοήσετε περί τίνος πρόκειται στην πραγματικότητα. Εάν το παιδί σας ξεχάσει γρήγορα το σνακ, θα ξέρετε ότι πιθανότατα να αναζητούσε την προσοχή σας ή απλώς αναζητούσε κάτι να κάνει για να μην βαριέται.

Θα ήταν καλύτερο να μιλήσετε μαζί με το παιδί, εξηγώντας του τι σημαίνει «πεινάω» και τι ακριβώς περιλαμβάνει η έννοια της λέξης «πείνα».

Οι περισσότεροι από εμάς γεννιούνται με την ικανότητα να εκτιμούν την ανάγκη του σώματός μας για τροφή, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορούμε να μάθουμε να αγνοούμε αυτά τα σήματα, τα οποία μπορεί να συμβάλλουν στην απότομη αύξηση ή μείωση του βάρους.

Τα παιδιά που καταλαβαίνουν πραγματικά πότε πεινούν και πότε έχουν χορτάσει μπορούν να ρυθμίσουν καλύτερα πόση τροφή να φάνε και είναι σε θέση να αναγνωρίσουν καλύτερα όλα όσα αισθάνονται, κατονομάζοντάς τα μεγαλώνοντας.

via