Categories: Γυναίκα

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να πλένεις το πρόσωπό σου ενώ κάνεις μπάνιο

Share

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο με ζεστό νερό στο τέλος της ημέρας, είναι αυτό που θέλεις ανεξάρτητα από την εποχή και την περίσταση. Είναι αυτό που σε ξεκουράζει και σε ανακουφίζει από το στρες, αλλά και αυτό που μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα του προσώπου σου, ιδιαίτερα αν το συνδυάζεις με το πλύσιμο και τον καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου σου.

Κι αυτό γιατί το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα τόσο του προσώπου όσο και του σώματος. Επηρεάζει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος aka υδρολιπιδικό φιλμ, απομακρύνοντας όλα τα φυσικά έλαια που το κάνουν απαλό και συμβάλλουν στην ενυδάτωσή του.

Όπως τονίζουν αρκετοί δερματολόγοι, το ζεστό νερό διαταράσσει τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα, προκαλώντας παράλληλα την παραγωγή περισσότερου σμήγματος και γι αυτό καλό θα ήταν να το αποφεύγουμε στο πλύσιμο του προσώπου μας. Αντί αυτού, προτείνουν να καθαρίζουμε και να πλένουμε την επιδερμίδα μας με χλιαρό προς κρύο νερό και με τα κατάλληλα προϊόντα πριν μπούμε για μπάνιο. Με αυτόν τον τρόπο παράλληλα, αποφεύγεις τυχόν ερεθισμούς που κάνουν το πρόσωπο να κοκκινίζει.

Πώς πρέπει να φροντίζεις την επιδερμίδα σου;

Καλό θα ήταν να αφαιρείς σε πρώτη φάση, πριν μπεις για μπάνιο, το μακιγιάζ χειλιών και ματιών (πόσο μάλλον αν έχεις χρησιμοποιήσει αδιάβροχα καλλυντικά) και στη συνέχεια να επιλέγεις διπλό καθαρισμό (aka double cleansing aka τον καθαρισμό που γίνεται σε δύο στάδια με τα αντίστοιχα εξειδικευμένα προϊόντα) για να απομακρύνεις το μακιγιάζ, το αντηλιακό τους ρύπους, τη σκόνη, τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα που φράζουν τους πόρους, οι οποίοι θα ανοίξουν στο μπάνιο με τους υδρατμούς από το ζεστό νερό. Plus, αν ανήκεις στην κατηγορία των skincare junkie, μετά το μπάνιο, κάνε ένα γρήγορο καθαρισμό δίνοντας έμφαση στην επιδερμίδα κοντά στη γραμμή των μαλλιών και τη Τ-Ζώνη του προσώπου, χρησιμοποιώντας ήπια προϊόντα προκειμένου να σιγουρευτείς πως έχεις απομακρύνει τα υπολείμματα σαμπουάν.