Σπίτι & Διακόσμηση

Γιατί τα αποξηραμένα φυτά θα γίνουν η αγαπημένη σου φθινοπωρινή τάση

Τα αποξηραμένα φυτά και άνθη είναι ιδανικά για το φθινόπωρο, καθώς τείνουν να έχουν μια πιο ήπια χρωματική παλέτα, η οποία συντονίζεται όμορφα με οποιαδήποτε εποχιακή διακόσμηση.
Ακούστε το άρθρο

Αν ποτέ δεν καταφέρατε να διατηρήσετε φυτό ζωντανό για περισσότερο από μια εβδομάδα, είστε τυχεροί: Υπάρχει μια η εναλλακτική τάση στα διακοσμητικά φυτά που κάνει το γύρο του κόσμου και, ναι, είναι εξίσου καλαίσθητη.

Ο λόγος για τα αποξηραμένα λουλούδια, τα οποία έχουν υιοθετηθεί μαζικά από τους cool κύκλους Γαλλίδων τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με τη Sarah-Eva Marchese, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο της Floracracy, η δημοτικότητα των αποξηραμένων λουλουδιών βγάζει πάρα πολύ νόημα.

«Ένας από τους λόγους που είναι τόσο δημοφιλή έχει να κάνει με τη νέα τάση στη διακόσμηση στην οποία πρωταγωνιστούν διάφορα ουδέτερα χρώματα», λέει η Marchese. «Τα αποξηραμένα λουλούδια λειτουργούν πολύ καλά σε αυτούς τους χώρους και διανθίζουν τη μινιμαλιστική τους αισθητική, ενώ εξακολουθούν να μας ευεργετούν τα οφέλη των λουλουδιών -για παράδειγμα, βελτιώνουν τη διάθεσή μας». Ο δεύτερος παράγοντας που οδηγεί σ’αυτή την τάση, εξηγεί η ίδια, είναι το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα και τα πράγματα που διαρκούν.

Τα αποξηραμένα φυτά και άνθη είναι επίσης ιδανικά για το φθινόπωρο, καθώς τείνουν να έχουν μια πιο ήπια χρωματική παλέτα, η οποία συντονίζεται όμορφα με οποιαδήποτε εποχιακή διακόσμηση. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα λουλούδια στα βάζα σας με αποξηραμένους ευκαλύπτους για λίγη πρασινάδα.

Όσο για το πώς μπορείτε να υιοθετήσετε και εσείς αυτή την τάση; Πρώτον, εξηγεί η Marchese, «αναγνωρίστε ότι ακόμη και τα μπουκέτα φρέσκων λουλουδιών που βρίσκονται στο σπίτι σας έχουν την προοπτική να γίνουν μια όμορφη αποξηραμένη σύνθεση». Μερικά είδη που διευκρινίζει ότι είναι ιδανικά για αποξήρανση είναι η ανεμώνη, το ρανούκουλους, οι κρίνοι calla και το ανθούριο.

Πέραν από το να τα αποξηράνετε εσείς, έχετε και την επιλογή να προμηθευτείτε αποξηραμένα λουλούδια και στάχυα από διάφορα ανθοπωλεία σε αρκετά οικονομική τιμή.

Πάντως, είτε ακολουθήσετε τη διαδρομή DIY είτε όχι, η Marchese προτείνει να κρατάτε τα αποξηραμένα φυτά σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε το ξεθώριασμά τους (εκτός αν αυτός είναι ο στόχος σας, φυσικά). Καλό είναι επίσης να αποτρέψετε τη συσσώρευση σκόνης χρησιμοποιώντας περιστασιακά ένα καθαριστικό ψεκασμού αέρα πληκτρολογίου.

Το θετικό είναι ότι δεν χρειάζεται ποτέ να προσθέσετε νερό στο βάζο σας ή να ανησυχείτε για το αν θα βγάλετε τα νεκρά κλωνάρια ή τα σάπια φύλλα!

Πηγή: bovary.gr

Όλη η επικαιρότητα