Life Ζώα

Γιατί το παιχνίδι είναι απαραίτητο για το κατοικίδιό σας;

Η σημασία του παιχνιδιού στη ζωή του σκύλου ή της γάτας σας.
Ακούστε το άρθρο

Πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι στη ζωή του σκύλου ή της γάτας σας;               

Για ποιους λόγους πρέπει να το ενθαρρύνετε και να προνοήσετε έτσι ώστε να μπει στις καθημερινές σας δραστηριότητες;

Όποιος έχει κατοικίδιο ήδη γνωρίζει το πόσο διασκεδαστικό μπορεί να γίνει το παιχνίδι με ένα ζωάκι. Το να περνάμε χρόνο έξω τρέχοντας με τον σκύλο μας ή να κουνάμε ένα φτερωτό παιχνίδι για γάτες μπορεί να γίνει μια ευχάριστη στιγμή τόσο για εμάς όσο και για το κατοικίδιό μας. Βέβαια, ο χρόνος του παιχνιδιού είναι στην πραγματικότητα κάτι πολύ παραπάνω από απλή διασκέδαση.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι τόσο για τους σκύλους όσο και για τις γάτες έχει άμεσες επιπτώσεις στη ζωή τους και είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και ευημερία τους. Για ποιους λόγους λοιπόν πρέπει να ενθαρρύνουμε το παιχνίδι με τα κατοικίδιά μας και να το εντάξουμε στην καθημερινότητά τους;

Το παιχνίδι βοηθάει στη διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης.

Θα μπορούσαμε να αναφερόμαστε και στους ιδιοκτήτες, όμως ας εστιάσουμε στα κατοικίδια. Η καθημερινή άσκηση είναι απαραίτητη τόσο για τους σκύλους, όσο και για τις γάτες. Το καθημερινό παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση ενός υγιούς βάρους και μιας καλής φυσικής κατάστασης. Αν δεν ενθαρρύνονται να παίζουν, τα κατοικίδια στο σπίτι μπορούν εύκολα να συνηθίσουν τον καθιστικό τρόπο ζωής, να τρώνε υπερβολικά και κατ’ επέκταση να γίνουν παχύσαρκα.

Το παιχνίδι θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής τους, ενώ παράλληλα θα καθυστερήσει την εμφάνιση κάποιας χρόνιας νόσου. Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε παιχνίδια για γάτες και παιχνίδια για σκύλους.

Μπορείτε να ανακαλύψετε αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στην ηλικία, στον χαρακτήρα, το μέγεθος και τις προτιμήσεις του δικού σας.

Το παιχνίδι μας φτιάχνει τη διάθεση

Εκτός από τη φυσική κατάσταση του κατοικίδιου, το παιχνίδι μπορεί να τονώσει και τη διάθεσή του, να αποτρέψει την πλήξη και να ανακουφίσει το άγχος του. Εάν το πρόγραμμα της καθημερινότητάς σας είναι πιεστικό, τότε είναι κατανοητό πως είναι δύσκολο να αφιερώσετε πολύ χρόνο. Βέβαια, ακόμα και λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα αρκούν. Επίσης, μπορείτε να βρείτε αρκετούς τρόπους για να κρατήσετε το ενδιαφέρον και την παιχνιδιάρικη διάθεση της γάτας ή του σκύλου σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και αν εσείς δε βρίσκεστε στο σπίτι.

Μπορείτε να προμηθευτείτε παιχνίδια για γάτες και παιχνίδια για σκύλους, τα οποία εστιάζουν στο να διατηρούν για ώρα το ενδιαφέρον τους.

Επίσης, για όσους έχουν γατάκια, τα γατόδεντρα αποτελούν την απόλυτη απασχόληση, καθώς επιτρέπουν στη γάτα σας να σκαρφαλώνει, να φτιάχνει τα νύχια της και να παίζει.

Το παιχνίδι βελτιώνει τη συμπεριφορά των κατοικίδιων

Οι σκύλοι και οι γάτες που δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στο παιχνίδι, μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να εξωτερικεύσουν όλη τους τη συσσωρευμένη ενέργεια.

Παιχνίδια για σκύλους όπως μπάλες, μασώμενα παιχνίδια, σχοινιά και παιχνίδια για γάτες όπως κουβάρια, λαβύρινθοι μπάλας και γατόδεντρα, μπορούν να αποτελέσουν την απόλυτη διασκέδαση για αυτά και να τα κρατήσουν μακριά από το να προκαλέσουν ζημιές στους καναπέδες, τα χαλιά και τις κουρτίνες σας.

Με το παιχνίδι δημιουργείτε ισχυρότερους δεσμούς με το ζωάκι σας.

Οποιοδήποτε είδος παιχνιδιού θα βοηθήσει το κατοικίδιο σας να απελευθερώσει το άγχος και την επιθετικότητα. Όλη αυτή η διέγερση, τόσο η διανοητική όσο και η σωματική, θα κάνει το κατοικίδιο σας να χαλαρώσει.

Πρόκειται για ένα μοναδικό είδος αλληλεπίδρασης που σας επιτρέπει να περνάτε χρόνο με το κατοικίδιό σας και να του δίνετε την πλήρη προσοχή σας, ενώ κάνετε κάτι που αγαπά. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της σύνδεσης και της οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τα ζωάκια μας.

Βρείτε περισσότερα προϊόντα στο μεγάλο Pet Shop Online Animal.gr!

Όλη η επικαιρότητα