ΕΠΣ Ηλείας

Γιατρός, παίκτης και σκόρερ σε αγώνα της ΕΠΣ Ηλείας!

Ακούστε το άρθρο

Τον γύρο της Ελλάδας κυρίως μέσω της δημοσίευσης από αθλητικά site, όπως το sport 24, έχει κάνει η είδηση ότι το μοναδικό γκολ της νίκης της Δάφνης Ανδραβίδας επί του Ηλειακού Βαρθολομιού για την Α2 Sinner Café της ΕΠΣ Ηλείας, πέτυχε ο παίκτης που ήταν δηλωμένος ως γιατρός αγώνα!

Ο λόγος για τον Νίκο Δημητρίου, που ήταν δηλωμένος ως ο γιατρός της αναμέτρησης για την 9η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας της ΕΠΣ Ηλείας, αλλά κι αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της νίκης της Δάφνης (1-0) απέναντι στον Ηλειακό Βαρθολομιού ως δηλωμένος στην 18άδα των γηπεδούχων.

Οι διοικούντες της Δάφνης υποστήριξαν ότι αυτό έχει συμβεί κι άλλες φορές κατά την τρέχουσα σεζόν και δεν υπάρχει κάτι το παράνομο και έχουν δίκιο!

Όσον αφόρα όμως το “ασυμβίβαστο” ταυτόχρονης εκτέλεσης χρεών ποδοσφαιριστή – γιατρού, η Δάφνη παρέπεμψε στην ασάφεια του ΚΑΠ και τον διαιτητή, υποδεικνύοντάς τον, ως τον μόνο υπεύθυνο για τη χορήγηση άδειας διεξαγωγής της αναμέτρησης.

Ο ΚΑΠ αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα : “Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων). Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής. Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο”.

Υπάρχει βέβαια εδώ το ερώτημα τι θα γινόταν, σε περίπτωση τραυματισμού του γιατρού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και αναγκαστικής απουσίας του από το γήπεδο.

Είναι γενικά ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαριστεί για να ξέρουν και οι ομάδες τι ακριβώς πρέπει να κάνουν σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Πάντως θέμα παράνομης συμμετοχής του γιατρού του αγώνα ως παίκτη δεν υπάρχει …

Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣΗ κ. Γιώργου Τσουραπά

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΗ κ. Γιώργος Τσουραπάς σε δήλωση του για το θέμα που έχει δημιουργηθεί και μετά από κάποια δημοσιεύματα ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Χωρίς να αναφέρονται (σ.σ. τα δημοσιεύματα) ποιες είναι οι διατάξεις που παραβιάζονται, προφανώς γιατί δεν γνωρίζουν κάποιοι ότι όταν κάτι προβλέπεται ρητά στο νόμο (δέσμια αρμοδιότητα) πρέπει να το εφαρμόζεις, όταν όμως κάτι δεν απαγορεύεται , είναι στην διακριτική ευχέρεια , να το κάνεις. Ψιλά γράμματα για κάποιους. Αποτελεί τιμή για την ομάδα της Δάφνης , να αγωνίζεται γιατρός στην ομάδα μας ».

Όλη η επικαιρότητα